in

Trka za Lolu – Osmogodišnji dečak prešao 170km kako bi spasao haskija na drugom kraju sveta

Ris Stivens je osmogodišnji dečak iz Engleske koji je odlučio da svoje dve ljubavi – pse i vožnju bicikla, poveže i iskoristi na najbolji mogući način. 


Ovaj dečak iz gradića Vilingam, pokrenuo je akciju prikupljanja novca za pomoć psima koji su spaseni iz lanca trgovine psećim mesom u Kini. Ris je to učinio na veoma neobičan način, pre svega za jednog osmogodišnjaka. 

Vožnjom bicikla do sredstava

On je odlučio da vozi bicikl i za svaku milju koju pređe, oni koji su zainteresovani da doniraju sredstva učiniće to izdvajanjem određene sume novca. Akcija prikupljanja novca je transparentna i protiče preko vebsajta

Na ideju da pomogne psima u Kini došao je nakon što je ogdledao dokumentarni film o industriji psećeg mesa i shvatio šta se tamo dešava. Uz podršku svoje majke, smislili su realan i izvodljiv način da se uključe u spasavanje pasa. 


Lola će dobiti novi dom

Ris je odlučio da novac donira organizaciji “China Rescue Dogs” koja se bavi spasavanjem i rehabilitacijom pasa koji su uključeni u trgovinu psećim mesom u Kini. Ljudi iz ove organizacije pronalaze neka bezbednija mesta za životinje, pa tako psi dobijaju nove domove širom Amerike i Kanade. 

Ova neprofitna organizacija povezala je Stivensa sa Lolom, godinu i po dana starom haski ženkom kojoj je potrebno oko 2.500 dolara kako bi se pokrili troškovi prevoza do njene nove kuće. 

“Činjenica da osmogodišnji dečak, koji se nalazi na drugom kraju sveta, toliko nesebično i odlučno želi da vozeći bicikl pomogne našoj organizaciji, tera mi suze na oči,” rekao je Džil Stjuart, predsednik i osnivač organizacije “China Rescue Dogs”.

Akcija je pre nekoliko dana uspešno završena. Ris je obrćući pedale prešao 170km i skupio 6.880 dolara koji će biti donirani za Lolu.