in

Penzionerka u 78. godini završila fakultet

Vivijan Kaningam je penzionerka, majka, baka i prabaka, a nedavno je sa 78. godina završila i fakultet.

Foto: YouTube/printscreen

“Bila sam zapanjena. Zaista sam se osećala sjajno. Jedino što mogu reći je da sam bila uzbuđena. Dobar je osećaj što ste, znate, prošli taj obrazovni proces”, rekla je.

Ona je prošlog vikenda diplomirala na Univerzitetu Samford u Birmingemu u državi Alabama i tako ispunila svoju veliku želju. Provela je šest godina studirajući liberalne studije, a u subotu je posle višegodišnjeg truda izašla na pozornicu i primila diplomu pred svojom porodicom.

“Sledite svoje snove, ne dozvolite nikome da vam kaže da to ne možete da uradite. Nastavite da se trudite”, poručila je Vivijan.

Ona je provela 29 godina radeći kao čuvar, a kasnije je bila i šef kurirskog odeljenja u jednoj kompaniji u Alabami.

Penzionisala se davne 1992. godine. Sa viškom slobodnog vremena i velikom ljubavlju za učenjem, Vivijen koja ima dvoje dece, troje unučadi i troje praunučadi, odlučila je da stekne fakultetsku diplomu.

“U udruženju penzionera su nam rekli da idemo na neke časove i pokrenemo se, umesto da samo sjedimo kod kuće, pa sam ja odlučila da upišem fakultet. Uživala sam da provodim vreme na predavanjima”.

Porodica joj je bila velika podrška tokom studija i svi su veoma ponosni na njen uspeh.

“Moji prijatelji su me zvali i rekli su mi da ih je moj primer motivisao. Neki mlađi članovi moje porodice su mi rekli, ako možeš ti, možemo i mi”, rekla je Vivijen ponosno.

Sada razmišlja da upiše i master studije.