in

Pas spasio život svojoj vlasnici nakon što je zaustavio saobraćaj!

Pas je spasio život svoje vlasnice tražeći pomoć iz automobila koji je prolazio nakon što se srušila tokom šetnje u svom kvartu u Kanadi.

Hejli Mur izvela je svog jednoipogodišnjeg mešanca Klovera u šetnju u gradiću Stitsvil, u Otavi, prošle nedelje, kada je imala napad.

Snimke CCTV-a sa komšijske sigurnosne kamere, koje su podelile više vesti na internetu, pokazale su kako je pas reagovao na situaciju.

Na snimku, Klover prvo proverava Hejli i posmatra automobil kako prolazi pored njega pre nego što se drugo vozilo približi samo nekoliko trenutaka kasnije.

Uspeva da oslobodi povodac iz ruke svog vlasnika i blokira put kamionu, prisiljavajući ga da se zaustavi i da vozač izađe.

Vozač, 21-godišnji Driden Otvai, rekao je za kanadske CTV Nevs: “Bilo je zaista impresivno. Pas mi je ustvari zakrčio put. On se nekako povukao na put da blokira moj kamion.”

Pas je zatim odjurio kući da obavesti porodicu o napadu koja je imala Hejli.

Komšinica Deni Pilon je za CTV Nevs rekla: “Mogli biste reći da je nije želeo napustiti, ali mislim da mu je jednostavno palo na pamet da mora da ode kući da im kaže da joj treba pomoć.”

Hejlijin otac, Rendal, takođe je rekao za CTV Nevs: “Kada sam kod komšija pokucao na vrata, oni su bili izbezumljeni, a naš pas Klover lajao je kao lud.”

Do trenutka kada su stigli na mesto događaja, Murova je bila u vozilu hitne pomoći i lečili su je bolničari i oporavila se.

Iako porodica ostaje nesigurna u vezi sa tim šta je uzrokovalo napad, Murova je za CTV News rekla: “Ako se ovo ponovi, osećam se deset puta sigurnije i znam da će on biti tu za mene. Znate koliko su dobre životinje i zaista je neverovatan pas i volim ga do smrti.“

Klover, pas spasilac, dobio je poslasticu za večeru od bifteka kao zahvalnost za hrabrost.