in

Pas irskog predsednika nasmejao sve prisutne tokom govora i ukrao šou

Bilo je dovoljno samo jedno pojavljivanje, pa da pas irskog predsednika oduševi celu naciju, ali i dobar deo svetske javnosti. Naime, irski predsednik Majkl D. Higins nedavno je proslavio 80. rođendan. 


 

On je na čelu Republike Irske već je 10 godina i jedan je od najomiljenijih političara u zemlji, a po svemu sudeći i njegov pas je postao ljubimac nacije.

Higinsov drugi mandat na čelu Irske završava se 2025. godine, a veliki broj Iraca ne krije ponos što ih Higins predstavlja na međunarodnoj pozornici.

Predsednik je imao dva ljubimca, pse Broda i Sodu, međutim Soda je uginuo prošle jeseni nakon kratke bolesti. Zato je predsednik nedavno nabavio novog psa – Misniča.

Upravo novi ljubimac, čije ime u prevodu s galskog jezika znači hrabrost, osvojio je naciju brzinom munje nakon njegovog nestašnog ponašanja tokom obraćanja predsednika Higinsa novinarima povodom smrti glumca Toma Hikija.

Dok su mediji prenosili reči irskog predsednika, na njegovom zvaničnom Instagram profilu osvanuo je presladak snimak psa i Higinsa.


“Veoma je jasno da ovaj pas voli svog vlasnika… baš kao i svi mi ostali”, napisao je jedan od korisnika.

“Predivna epizoda vrhunskog predsednika i njegovog vernog saputnika. Ovaj kratak snimak zaista podiže raspoloženje”, napisao je drugi korisnik.

A dok je Higins govrio, Misnič je grickao i lizao ruku predsednika, igrao se sa njegovim odelom i na slične načine pokušavao da privuče pažnju. Predsednik je ostao na nivou zadatka, te je i dalje predano govorio novinarima u parku Feniks, jednom od najvećih gradskih parkova u Evropi.

Inače, Misnič je bernski planinski pas, inteligentan pas tople naravi i neverovatne energije.

Ovaj snimak objavljen je i na službenom TikTok profilu predsednika gde je pregledan više od 150.000 puta.