in

Papagaj u zatvoru jer je krenuo sa gazdom u pljačku

U pritvorskoj jedinici u Utrehtu u Holandiji do pre nekoliko dana boravio je jedan papagaj, koji je bio očevidac odnosno deo pljačke koju je počinio njegov vlasnik.

Foto: Shutterstock

Vlasnik i papagaj zajedno su krenuli u krađu! Kako su saopštili iz tamošnje policije, prošlog četvrtka priveli su muškarca nakon što su ga uhvatili kako pljačka jednu prodavnicu.

U trenutku hapšenja muškarcu je na ramenu stajao kućni ljubimac, pa su i pticu zajedno sa vlasnikom odveli u policijsku stanicu.

Osumnjičenom je ubrzo određen pritvor, a kako policajci nisu imali kavez za ptice, a nisu znali kome bi je poverili na čuvanje, i papagaja su smestili u jednu od zatvorskih ćelija.


Pripadnici holandske policije su se pobrinuli da ljubimcu ništa ne fali u pritvoru, te su mu uredno doneli i posudu sa vodom i dva parčeta hleba, kako bi “živeo u normalnim uslovima”.

Fotografije “uhapšenog” papagaja potom su postavili na svoj zvaničan Instagram profil uz objašnjenje kako je papagaj dospeo kod njih.

“Nakon saslušanja osumnjičenog doneta je odluka da i on i ljubimac budu sprovedeni u pritvor. Naravno, o obojici vodimo računa”, navedeno je u opisu fotografije.

“Ptica nije saslušana i koliko znamo nije kriva ni za jednu optužbu“, dodali su policajci s malo humora.