in

Ovaj pas sa balkona je popularniji kod turista od Kipa slobode

Većina velikih gradova u svetu puna je atrakcija, a današnji junak je pas sa balkona. Da, svaki grad ima svoju specifičnu arhitekturu, mesta za izlazak, lokalne firme, muzeje i mnoge druge stvari koje bi mogle da se nađu na listi jednog turiste.

Da li znate grad koji ima psa kao svoju lokalnu atrakciju?

Ne, nije reč o statui Hačika na stanici Šibuija u Japanu, govorimo o veoma ljupkom zlatnom retriveru u poljskom gradu Gdanjsku.

Ono što celu stvar čini još boljom jeste to što je Gdanjsk jedan od najposećenijih gradova u Poljskoj.

Neko bi pomislio da bi razgledanje starog grada Gdanjska ili možda poseta lokalnim plažama koje se spajaju sa Baltičkim morem bilo odlično putovanje, ali građani Gdanjska i turisti imaju malo drugačije mišljenje.

Nedavno se novo i vrlo neobično mesto pročulo u kvartu Tri-City.

Već znate za divnog zlatnog retrivera, ali kakve to veze ima sa poznatim turističkim mestima?

Pa, verovatno bi većina ljudi iskoristila priliku da poseti „Psa sa balkona“.

Zlatni retriver zvani Milka živi na uglu ulica Politechniczna i Bohaterow Getta Warszavskiego u Gdanjsku.

Stan se nalazi na prvom spratu, pa su brojni turisti i prolaznici opazili miroljubivog psa koji uvek sedi na balkonu i pozdravlja meštane i turiste svojim prijateljskim osmehom i ljupkim licem.

„Pas sa balkona“ postao je najbolje ocenjena (5 zvezdica!) turistička atrakcija i na Gugl mapi i na lokalnom poljskom veb-sajtu Top Rated (zamislite ga kao poljski Trip Advisor) koji navodi većinu mesta koja vredi posetiti u gradovima Poljske.

Milka ima svoju Fejsbuk stranicu na kojoj je prati više od 6.000 ljudi.

Međutim, nedavno je „Pas sa balkona“ uklonjen sa Gugl mape jer se nije smatrao službenom atrakcijom grada.

Takođe, vredno napomenuti da je Milka imala veće ocene od nekih od najposećenijih mesta na svetu, na primer: „Luvr“ ima ocenu 4,7, „Tadž Mahal“ 4,6, a Kip slobode 4,7 zvezdica. Milka je imala rejting 5.00, prenosi Boredpanda.