in

Nakon što je izgubila ćerku, učiteljica u 57. godini donela na svet sina

Barbara Hidžins (57) učiteljica iz Bostona i njen suprug Keni Banshof (65) postali su roditelji malog Džeka, pet godina nakon što su izgubili 13-ogodišnju ćerku koja je bolovala od tumora na mozgu. 

Nekoliko godina nakon ovog tragičnog događaja par se podrvgao vantelesnoj oplodnji i Barbara je uspela da ostane u drugom stanju. 

“Porušili smo sve predrasude. Jako sam ponosan na Barbaru, ona je moj heroj,” rekao je Keni.

Barbara je u razgovoru za “NBC Boston” navela da je trudnoću dobro pondela isključivo zbog aktivnog života koji vodi i zbog toga što se ceo život bavila sportom.

Ona je sve do poslednjih dana pred porođaj podizala tegove u teretani i odlazila na kros fit treninge. 

Međutim, ono što je najviše motivisalo Barbaru da ponovo ostane trudna jeste ogromna tuga kroz koju su ona i njen muž prošli prilikom gubitka njihove ćerke Moli 2016. godine. 

Kada je počela da mašta o tome da rodi još jedno dete, isprva je mislila da je ta ideja suluda. Ali, uz podršku svog supruga i klinike koja im je pomogla da postanu roditelji, ona je svoju želju ostvarila. 

“Život je nepredvidiv i svi ljudi koji postanu roditelji ne mogu sa sigurnošću znati da li će doživeti da izvedu svoju decu na put,” rekla je Barbara.