in

Najčudnije stipendije na svetu – možete je dobiti iz najrazličitijih razloga

Možda ćete reći da ovo nije moguće, da je otkačeno ali0ve najčudnije stipendije na svetu zaista postoje i uz pomoć njih su mnogi platili školovanje. Jedini problem je što ovo postoji samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

 Foto:Shutterstock


Verovali ili ne, možete dobiti stipendiju od hiljadu dolara samo ako ste visoki. „Tol Klub Internešnl“ dodeljuje stipendiju brucošima ili studentima mlađim od 21 godine uz samo jedan uslov: devojke moraju biti visoke najmanje 180 a momci 190 centimetara.

Teško ćete poverovati i u ovo: već 38 godina se dodeljuju stipendije onima koji najbolje znaju da dozivaju patke! Takmičenje pod nazivom „Chick & Sophie Major Memorial Scholarship Duck Calling“ je dodelilo više od 60.000 američkih dolara stipendije mladima koji su ih iskoristili za dalje školovanje po sopstvenom izboru na 32 različita koledža, u 13 američkih država.

Foto:Shutterstock

Da bi se kvalifikovali, učesnici moraju patkama uputiti četiri poziva – za tuču, hranjenje, povratak i parenje. I sve to za 90 sekundi.

Nagradu mogu da osvoje i srednjoškolci. „Vedžeterian Resors Grup“ svake godine dodeljuje stipendiju u iznosu od 20.000 dolara srednjoškolcima koji promovišu vegetarijanstvo u svojim školama ili zajednicama.

Čik Evans svake godine dodeljuje stipendije kedijima – osobama koje nose opremu i asistiraju golferima. Uslov je da napišu esej na dve strane, a ako već imaju iskustva kao kedi – već su se kvalifikovali za dobijanje stipendije.

Charles B-Knight / Shutterstock

„Kongres kuglanja“ u Sjedinjenim Državama nudi stipendije srednjoškolcima koji postižu najbolje rezultate u kuglanju. Udruženje dodeljuje stipendiju „Star of Tumorou“ od 6.000 dolara, jednu za devojku i jednu za momka.

Foto:Shutterstock

Ako vas interesuje sve što ima veze sa paranormalnim, možete konkurisati za stipendiju Ajlin Džej Garet u iznosu od 3.000 dolara. Dodeljuje se studentima i postdiplomcima koji svoj diplomski rad ili istraživački projekat baziraju na paranormalnim pojavama. To uključuje telepatiju, iskustva blizu smrti i reinkarnaciju.

Foto:Shutterstock

Klingonski institut zaista postoji, vrlo je stvaran i nagrađuje sa 500 dolara studente koji na kreativan način upotrebe klingonski jezik koji koriste ratnici Klingonci u seriji „Zvezdane staze“.

Šansu da dobiju stipendiju imaju i oni koji pišu levom rukom. Nema ih puno, ali postoji bar pet konkursa gde je najvažnije biti „levoruk“.