in

Muškarac zaustavio pljačkaše citatom Semjuela L. Džeksona iz filma “Petparačke priče”

Muškarac iz Arizone zaustavio je par u pljački lokalnog kafića imitirajući lik Semjuela L. Džeksona u filmu „Petparačke priče“.


Čovek je počeo da citira monolog iz „Petparačkih priča“, rekao je direktor restorana Ted Barkins o Polu Horneru, prenosi Funjak. “Pljačkaši su se unervozili, a onda su jednostavno otišli.”

U remek-delu Kventina Tarantina iz 1994. godine, Džeksonov lik Džuls Vinfild koristi preteću, a istovremeno inspirativnu retoriku kako bi zaustavio par u pljački restorana.

Jedan od najupečatljivijih delova scene je kada Vinfild pokaže svoj novčanik, na kojem piše ”bad motherf*cker”!

Pošto je film postigao tako ogroman uspeh, novčanici na kojima su ugravirane ove reči postali su dostupni za kupovinu.

„Srećna okolnost je što sam sa sobom imao novčanik na kojem je pisalo ”bad motherf*cker”, rekao je Horner. „Pljačkaši su uzimali svačiji novčanik, a ja sam ga samo podigao, znate kako je to učinio Sejmuel L. Džekson u filmu”

Redovna mušterija restorana Suzan Ličfild u početku je mislila da će Horner biti povređen ili ubijen jer se suprotstavio pljačkašima.


„Pljačkaši su pitali Hornera šta mu je u ruci“, rekla je. “Rekao im je da drži novčanik sa poznatim natpisom. Nikad nisam gledala film, pa nisam znala o čemu govori. Samo sam mislila da je to neki ludi čovek koji se ne plaši smrti.”

Par u filmu, koji tumače Tim Rot i Amanda Plamer, takođe pokušava da opljačka restoran uzimajući novčanike gostiju.

„Nakon što sam rekao prokomentariosao svoj novčanik, pljačkaši su počeli da se izbezumljuju“, nastavio je Horner. “Pa sam im onda svojim najboljim tvrdim glasom rekao: Do sada biste bili oboje mrtvi, ali slučajno se desilo da ste potegli pljačku dok sam u prelaznom periodu, pa ne želim da vas ubijem, želim da vam pomognem. “

Horner je rekao da su se primetno zbunjeni i zastrašeni razbojnici samo pogledali i istrčali iz restorana.

„Znao sam da će mi se to što ovaj film znam skoro napamet jednog dana isplatiti“, rekao je.

Šta mislite, da li se ovo stvarno dogodilo ili je samo urbana legenda?