in

Jedna majka je izgradila dva mosta za svog sina

Jedna kineska majka potrošila je preko 150.000 dolara na izgradnju dva pešačka mosta kako bi se pobrinula da njen sin sigurno dođe u školu i vrati se kući!

Foto:printscreen/Youtube

Brižina majka u kineskoj provinciji Henan potrošila je više od milion juana ili oko 154.000 dolara za izgradnju dva metalna pešačka mosta ( pasarele) do škole svog sina, kako bi bila sigurna da on i ostala deca će moći bezbedno prelaziti put.

Žena, identifikovana samo po prezimenu, Meng, nedavno je rekla za televizijsku stanicu Henan da je put do škole njenog sina uvek bio zakrčen kad su roditelji dobvozili ili dolazili pokupiti decu posle nastave, bez semafora postavljenih u blizini, prelazak puta je bio opasna stvar i za učenike i za nastavnike.

Još jedan razlog zašto je trošila novac iz sopstvenog džepa za izgradnju pasarela preko puta bio je taj što se škola nalazila na nižem terenu, a lokve koje su se neprestano stvarale na putu prouzrokovale su da se njen sin uvek vraća kući mokrih nogu.

“Duboke rupe ispunjene vodom i zbog toga je vrlo teško bilo preći put“, rekla je žena. “Voda se znala preliti preko stepenica na kojima stoje školarci i čekaju roditelje. Izgledali su jadno. Noge mog deteta su od vode znale da pobeliti  od vode iz bare”

Oba mosta, od kojih je jedan gotovo završen, a drugi u fazi polaganja temelja, odobrio je lokalni biro za stanovanje i urbano-ruralni razvoj, ali je njihovu izgradnju isključivo finansirao misteriozni dobrotvor.

Gospođa Meng je rekala da svom sinu nikada nije rekla da je platila nove pešačke prelaze jer ne želi da njeno dete bude sujetno zbog ostale dece. Nada se samo da će njen doprinos pomoći deci i nastavnom osoblju da budu sigurni i deci omogućiti obrazovanje.

“Upravo sam učinila ono što si mogu priuštiti. Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom i ne moram da ostavljam previše novca za svoje dete “, rekla je žena. “Nazvaću most ‘Mostom mudrosti’. jer učenici koji prelaze most mogu biti sve mudriji i mudriji”

Ova priča privlači veliku pažnju u Kini, a većina korisnika društvenih mreža hvali ženu za njen dobrodušni doprinos. Mogla je učiniti toliko stvari da sa tih milion juana koristi samo sebi i svojoj porodici, poput kupovine par stanova ili kuće, ali je odlučila da umesto toga učini nešto za celu zajednicu.