in

Firma za preseljenje prikupila preko 9 tona namirnica za banku hrane!

Firma za preseljenje iz Nju Džersija pokrenula je inicijativu koja kapitalizuje količinu hrane koja je ostala u frižiderima klijenata kako bi pomogla povećanju ponude lokalnih banaka sa hranom.


Preko 1.050 kompanija koje se kreću i 9 tona hrane kasnije, i Adam Lovi – osnivač “Move for Hunger” – pretvorio je ostatke hrane u dobrotvorni dodatak na nivou preduzeća.

“Kad se ljudi presele, bace čitav niz stvari: hranu, odeću, nameštaj, šta god”, rekao je Lovi. “A ono što nas je mučilo je savršeno dobra, nepropadljiva hrana koja je ostala u ostavi ili jednostavno bačena u smeće.”

Istina je. Kada pokušate da sve male lonce i šerpe iz kuhinje stavite u kutiju i izvadite ponovo nekoliko sati kasnije, poslednje o čemu želite da razmislite je spakovanje 6-mesečnog graška u konzervi i sušene špageti.

„Transport je stresan, znate? To nije zabavno iskustvo, mnogo se toga događa “, rekao je Lovi. „I započeli smo postavljanjem vrlo jednostavnog pitanja: „Da li želite da donirate hranu kad se preselite?“


To pitanje, postavljeno prvo 2009. godine, dovelo je do stvaranja pokreta “Move for Hunger” koji povezuje kompanije koje se kreću sa bankama hrane u njihovom području, a ta uparivanja sa kancelarijama za stanove, korporativnim stanovima, kompanijama za upravljanje preseljenjem, agentima za promet nekretninama i drugim entitetima dopreti do što većeg broja stanara i vlasnika kuća o uticaju koji mogu dati davanjem hrane pre nego što promene adresu.

Jednom kada jedan od ovih partnera dobije vest da neko želi da se preseli, Move for Hunger nudi brošera o lokalnim problemima gladi, veliku plastičnu kesu i kartonsku kutiju – sve kako bi pomogli ljudima da doniraju hranu koju ne žele da ponesu sa sobom.


Tada će lokalna kompanija za selidbe doneti spakovane u lokalnu banku hrane, pomažući da se ništa ne izgubi.

Glad pogađa jedno od šestoro američke dece, a pogoršala se samo tokom pandemije jer su zatvaranja preduzeća po nalogu vlade opustošila ekonomiju, uništila radna mesta i poremetila lance snabdevanja.

U prvom mesecu Lovijeve ideje uspeo je da sakupi 300 kilograma hrane, postavljajući pitanje: „Ako bi jedna pokretna kompanija mogla da izvrši ovakav uticaj u svojoj lokalnoj zajednici, šta bi mogla da uradi čitava mreža kompanija za transport?“