in

Dečak iz Kanade nestao na 3 dana

Policija iz Ontarija kaže da je trogodišnji dečak izgubljen u šumi severno od Kingstona u državi Ontario, više od tri dana, pronađen „živ i zdrav“.

Policija je objavila da je u sredu popodne pronađen trogodišnji Džud Lejton, koji je nestao u mestu Saut Frontenak, Ontario.

Policija je tražila dečaka od nedelje oko podneva. Policija je saopštila da su neki od službenika njihovog tima za hitne slučajeve pronašli dečaka oko 15:20. spavajući u blizini onoga što je policija nazvala „dabrova bara“.

„Četiri naša člana ERT-a, deo tima za potragu i spašavanje, bili su na drugom zadatku da provere drugo područje. Dok su obavljali taj zadatak, pronašli su dečaka. Bilo je to sjajno finale nekih vrlo, vrlo teških dana ”, rekao je načelnik Kurtis Dik.

Džud je pronađen nešto manje od kilometra od mesta gde je poslednji put viđen, rekao je Dik.

Oporavak je usledio samo sat vremena nakon što je policija rekla da smanjuje broj policajaca posvećenih zemaljskoj potrazi.

Policija veruje da je mališan odlutao sa “Bing Retreat Sunda”, imanja koje poseduje porodica Lejton. Timovi za traganje i spasavanje otada su delovali po šumi i vodi u blizini.

Zvaničnici iz policije kažu da je Džud u dobrom stanju, ali da ga kontrolišu bolničari.

„Uzeo je malo vode, dobro je reagovao na to i uspeli su da ga izvedu do bolničarki“, rekao je Dik.