in

85-godišnji deka iz Londona svira klavir i na taj način sakuplja novac u humanitarne svrhe!

Alan Melink (85) iz Londona osvojio je srce ljudima širom sveta, nakon što je na internetu počeo da objavljuje snimke na kojima svira klavir, i to sve u čast svojoj preminuloj supruzi.

Foto: YouTube/printscreen

Njihova ljubavna priča počinje u jednom džez klubu gde su se upoznali. Zaljubljenici u muziku, on i njegova supruga Pat, godinama su uživali u klasičnoj i džez muzici. 

Nažalost, ona je 2006. preminula od raka jajnika. Od tada Alan je počeo da prikuplja novac za udruženje “Cancer Research UK” svojim mesečnim koncertima.

Kako je zbog pandemije kovida morao da prestane sa tim koncertima, unuka Bela mu je pomogla i dala ideju da svoje umeće i talenta pokaže na društvenoj mreži Tik Tok – i tako je nastao profil “Piano Grandad”. 

– Moji koncerti su postali viralni i veoma sam zadovoljan. Oduševilo me je to što ljudi žele da pomognu kako bih prikupio sredstva za udruženje koje mi mnogo znači – rekao je za “Metro”. 

@pianograndad

#TechTokTips #AirPodsJUMP #grandad #talent #piano #grandpa #classical #pianist #fyp #schubert #chopin #mozart #pianograndad


♬ original sound – Alan M