in

Specijalna metoda kojom se lečio Nikola Tesla i verovao da će živeti 140 godina

Specijalna metoda kojom se lečio Nikola Tesla i verovao da će živeti 140 godina

“Naše telo je sebi najbolji lekar”.

Stav Nikole Tesle prema zdravlju i bolesti iz današnje perspektive zvuči kao da je bio ”čudotvorac” koji je razumeo da bol ima fizičku, psihičku i emocionalnu komponentu u sebi.

Naš naučnik je bio visoko osvešćeni empata koji je u svojim pisanim materijalima objašnjavao strukturu kosmičke boli, koja je refleksne prirode i spolja se utiskuje u čoveka i brinuo je o bolu pojedinca i velikom svemirskom bolu podjednako.

Tesla je smatrao da je sve živa energija, da je sve u svemiru povezano nevidljivim vezama, da se mnogo frekvencija prepliće u našem organizmu i da fizička udaljenost nema uticaja na prenos informacija, svetlosti i struja od jednog mesta na drugo. To važi i za ljudska bića koji su emiteri i primaoci energetskih impulsa.

Empatija se u medicini definiše kao posebno psihofizičko stanje u kom osoba u sebi i na sebi u potpunosti oseća patnju i bol druge osobe, grupe ili velike zajednice i upravo na empatiji zasnivao se specijalan pristup svom telu i zdravlju na koje se oslanjao Tesla.

Nikola Tesla

”Naša tela su slične građe i izložena su istim spoljašnjim uticajima… Naši pokreti i radnje služe očuvanju života i mada izgleda da smo potpuno nezavisni jedni od drugih, mi smo spojeni nevidljivim vezama. Sve dok je organizam u odličnom stanju on reaguje tačno na sile koje ga pokreću, ali onog trenutka kad nastane neki poremećaj u bilo kom čoveku, njegova snaga za samoodržavanjem slabi“, govorio je Nikola Tesla.

Zato uvek treba slušati svoje telo, jer je ono samo sebi najbolji lekar, tvrdio je naučnik.

Bol (fizička, psihička, emotivna) uvek je izazvana zapamćenom centralnom psihičkom traumom pre nego što se bolest spusti na fizički plan čoveka, smatrao je Tesla.

Organizam svakog dana kreira 40.000 novih ćelija od sastojaka koje unosimo u sebe. Tesla je verovao da sa svakom našom misli i emocijom sledi hemijska promena u mozgu i svaka ćelija odgovara na njih. Ako smo nezadovoljni, ljuti i tužni, takva će nam biti koža, srce, jetra, pluća i ostalo.

Suprotno tome, smirenost, optimizam i mudra prevencija su najbolji za održavanje zdravlja i lečenje bolesti.

Tesla piše o zdravstvenoj preventivi upozoravajući šta će u budućnosti biti poražavajuće za ljudsko zdravlje i poput lekara informiše ljude kako da promene sebe.

U istom kontekstu, čuveni ruski pisac Lav Tolstoj govorio je o mentalnom prevazilaženju boli savetujući:

”Kada ste bolesni, jednostavno zamislite da ste zdravi”.

Za njim ne posustaje ni lekar i prorok Nostradamus koji je tvrdio isto.

A da li ćemo u budućnosti više bolovati ili ćemo umirati sa 140 godina, koliko je Tesla planirao da živi, ili pak sa 280, po ruskom lekaru Volkovu, zavisi od zdravlja nas samih i planete, piše atma.hr.

***

BONUS VIDEO: Keto – savršena dijeta za Srbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

TikTok

Pinterest

Instagram