in

“Želimo da Evropskoj uniji mahnemo iz hodnika”

“Želimo da Evropskoj uniji mahnemo iz hodnika”

Dva su razloga.

Popularni bend, poreklom iz Bosne i Hercegovine sledeće godine planira da se prijavi na izbor za Pesmu Evrovizije 2023. godine.

„Mi ćemo se zaista sledeće godine prijaviti na Evrosong, ali tako da predstavljamo sve zemlje koje nemaju novca da se prijave, već smo napisali i pesmu. Zemlje poput Bugarske, Crne Gore i Makedonije u međuvremenu su odustale od takmičenja na Evrosongu zbog finansijskih sredstava, pa ćemo mi biti predstavnici tih zemalja“, rekao je Brane Jakubović.

Potom je predstavnik benda objasnio kako planiraju to da izvedu.

„Zamolićemo sve građane i građanke tih zemalja, ali i šire da pošalju peticiju direkciji Evrosonga, gde ćemo zamoliti da se ove četiri zemlje predstavljaju preko benda ‘Dubioza kolektiv’ u revijalnom delu programa“, kazao je, prenosi „Index.hr“.

Osim ekonomske krize, postoji još jedan motiv za ovaj nastup.

„Dva su razloga za to – prvi je što je finansijska konstrukcija takva kakva je, a drugo, zemlje koje sam nabrojao su u onom ‘hodniku’ Evropske unije, čekamo da nas prihvate. Pa, eto, da i mi mahnemo iz hodnika, dok smo još tu u čekaonici, pa nas možda pozovu na onaj šalter“, zaključio je.

Podsetimo, Bosna i Hercegovina je poslednji put učestvovala na Evroviziji 2016. godine i tada su je pesmom „Ljubav“ predstavljali Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala, ali se nisu plasirali u finale.

BONUS VIDEO: Bend „Dubioza kolektiv“ oduševio poslanike u Savetu Evrope