in

Zbog njega je pesma “Čačak” postala VELIKI HIT!

Minja Subota, Foto: Youtube Printscreen/Minja Subota

Proslavljeni voditelj Minja Subota, koji je danas nakon duže bolesti preminuo u 83. godini, uticao je na karijere mnogih poznatih ličnosti među kojima je i karijera najpopularnije balkanske zvezde, Lepe Brene.

Minja Subota
foto: Print Screen Youtube

Ona se zahvaljujući Minjinoj preporuci otvorio put do zvezda.

Minja je u jednom intervjuu ispričao kako ju je upravo on preporučio legendarnom kolegi, pokojnom Milovanu Iliću Minimaksu, koji je zaslužan za njenu popularnost.

„Ona je to otpevala na nekom festivalu. Minimaks je u svojoj emisiji koja se emitovala nedeljom popodne imao top listu za koju su mu trebale zanimljivosti. Putovali smo avionom u Zagreb, kada mi se požalio da nema pravu numeru za top listu. Kažem mu za “Čačak”, nije mogao da veruje da postoji takva pesma kad je čuo stihove, mislio je da se šalim. Ubedio sam ga da potraži snimak. Pustio ju je jednom u emisiji, pa drugi, treći put… I ostalo je istorija“, rekao je Minja svojevremeno u emisiji „Grand magazin“.

Minja Subota
foto: Printscreen Instagram

U Minjinim emisijama po prvi put svoj talenat za muziku pokazale su današnje velike zvezde kao što su Nataša Bekvalac, Vlado Georgiev, Leontina Vukomanović kao i Dženan Lončarević.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso)