in

Vesna da Vinča otkrila zašto je gladovala 42 dana, a evo šta joj je ta odluka donela

Voditeljka, spisateljica i vlasnica modne agencije Vesna Jugović, poznatija kao Vesna de Vinča, prošle godine izdržala je bez hrane 42 dana, što je privuklo veliku pažnju javnosti.
Vesna ovakvim načinom života, međutim, živi već dugi niz godina, ali o tome ranije nije govorila javno.

– Donela sam tu odluku jer sam bila bolesna, imala sam bolest štitne žlezde. To je bilo pre trideset godina. Sticajem okolnosti, počela sam paralelno da gladujem i primenjujem na sebi akupunkturu, tako da su to faktički dva procesa, koja su jako dobro uticala na mene. Tako da od tada, kada je ustanovljena bolest štitne žlezde, nisam nikada pila nijedan lek, niti imala bilo kakvu operaciju. Znači gladovanjem i akupunkturom sam uspela da držim bolest štitne žlezde pod kontrolom – rekla je Vesna za emisiju “Premijera”.

– Ono što sam kao i ranije osetila, to je veliki boljitak, ne samo u fizičkoj kondiciji, koži, izgledu… Nego boljitak u energetskom smislu, potpuno jednog obnavljanje energije, jednog ozdravljenja koje redovno praktikujem kroz ovaj način. I pošto živimo u vreme otrova, mislim da nikada nije bilo strašnije vreme kad je reč o otrovima nego ovo vreme. Otrovi iz hrane, vode, odeće, šampona… Sve to ulazi u naša tela i mi se moramo redovno detoksikovati, a gladovanje je možda najbolji način – iznela je voditeljka svoje mišljenje.

Comments

comments