in

TRI SRPSKE PEVAČICE SILOVANE!

Ilustracija, Foto: Profimedia

Simonida Milojković, novinarka i spisateljica, govorila je o slučaju Danijele Štajnfled i Branislava Lečića kog poznaje oko 20 godina i sa kojim je više puta sarađivala.

Tokom razgovora na tu temu, te silovanja i zlostavljanja, istakla je da zna za tri pevačice koje su silovane.

Nije, naravno, želela da otkriva identitet niti da kaže bilo šta što bi navelo ljude na na nekoga aludiraju.

– Znam mnoge žene koje su bile silovane, meni su privatno rekle, reč je o tri pevačice popularne, veoma, koje su mi pričale da su ih silovali neki moćnici iz muzičke industrije – počela je Simonida.

– Te tri žene ćute o tome. One su, sada već, sa bogatim karijerima. Sve tri su bile na početku karijere, bile su mlade i bile su silovane od strane… Sad ne smem čak ni da kažem zanimanje tih muškaraca, da ne bi neko nešto doveo u vezu. Ali, recimo, neki kompozitor, muzički urednik, harmonikaš – izjavila je Simonida u Premijera vikend specijalu.

– Znaš zašto ćute? Ćute zato što nisu odmah prijavile. Drugo, mnoge žrtve ne prijavljuju zato što je taj postupak suđenja neprijatan za žrtvu. One, maltene, ponovo bivaju silovane, jer advokat odbrane, koji brani optuženog, pokušava da je degradira kao ličnost, da dovede njen moral u pitanje ne bi li svog štićenika odbranio. One su izložene strašnoj torturi na sudu – dodala je.

Sve se ovo dogodilo prošle godine, a tema je aktuelna i danas.

Bonus video:

ESPRESO TWITTER: Angellina

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)