in

TRAGIČNA sudbina poznatog modela kida dušu! (FOTO)

Đia Karanđi, Foto: Printscreen/Youtube

Život miljenice Kalvina Klajna, Ralfa Lorena, Diora i Đorga Armanija staje u samo 26 godina, a do danas Đia Karanđi je upamćena kao prvi svetski supermodel.

Na scenu je stupila krajem 70-ih godina i osvojila modni svet kao niko do tada, njena sudbina je i dalje jedna od najtragičnijih u istoriji modelinga.

Odrastala je na periferiji Filadelfije, otac je imao nekoliko grilova, a majka je bila domaćica koja je brinula o kući, suprugu, Điji i njenom bratu. Njih dvoje su često sedeli na stepeništu i slušali kako se roditelji svađaju. Pa iako je to mrzela, raspad porodice, u njenoj 11. godini, je bio veliki udarac za Điju, a nakon što ih je majka ostavila, nastavila je da živi u strahu od samoće.

U svet modelinga zakoračila je sa svega 17 godina, kada su je modni agenti poslali u Njujork, a za samo godinu dana sa njom su želeli da sarađuju svi urednici i dizajneri.

Kroz odrastanje Đia je pratila i obožavala lik i dela Dejvida Bouvija, a često je i imitirala i njegov neobičan stil. Divlji i neobuzdani izlasci u kultni klub Studio 54 otvorili su tada mladoj zvezdi vrata u pakao droge u kojem je kasnije bila zarobljena. Đia je posle marihuane počela da konzumira kokain da bi posle nekog vremena postala teška zavisnica od heroina.

Đia Karanđi
foto: Youtube/printscreen

Saradnja sa njom bila je rizična jer se često ne bi uopšte pojavila na snimanju ili bi posle snimanja u dizajnerskoj odeći otišla da traži drogu. Tragove igala i upaljene rane na rukama bilo je gotovo nemoguće prikriti, a ne nekim fotografijama ostali su vidljivi i posle pažljivog retuširanja slika, prenosi Independent.

Dotakla je dno posle smrti svog prijatelja fotografa Krisa von Vangenhejma, kada je provela sata i sate u kupatilu ubrizgavajući heroin u venu. Đia je posle toga, svesna promena koje je droga donela njenom izgledu, odlučila da ode na rehabilitaciju, ali posle izlaska iz klinike dočekao ju je hladan tuš. Skoro niko od poznatih lica nije hteo da sarađuje s njom. Šansu joj je pružio fotograf Cosmopolitana, ali nažalost nije bilo dovoljno da se Đia vrati u modnu industriju.

Počela je ponovno da uzima heroin, a upala je i u pakao prostitucije. Sumnja se da je bila silovana više puta. S 26 godina vratila se kući i uskoro saznala da boluje od side. Njena majka nije dozvoljavala posete ćerki pored koje je boravila do 18. novembra 1986. kad je Đia umrla.

Za njenu smrt niko nije znao, pa se niko nije ni pojavio na sahrani. Vest je izazvala šok tek nekoliko nedelja kasnije kad se saznalo da je mrtva.

Bonus video:

ESPRESO PONOVO U BARU: Ekskluzivno sa DAVOROM o TAJNOM PLANU, bićete ŠOKIRANI!

04:03

ESPRESO PONOVO U BARU: Ekskluzivno sa DAVOROM o TAJNOM PLANU, bićete ŠOKIRANI!

(Espreso)