in

TE KOBNE NOĆI, 15-oro DECE OSTALO JE BEZ OČEVA! VODITELJKA PODRŽALA MUŽA U PISANJU KNJIGE: Bilo jednom u Beogradu!

Aleksandar Mandić, Foto: Printscreen Instagram

Milenko Mandić Manda ubijen je u hotelu “Interkontinetal” 15. januara 2000. godine, zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Draganom Garićem. Posle više od dve decenije, Mandin sin Aleksandar objavio je knjigu „Bilo jednom u Beogradu“ i kroz brojne anegdote, ispovesti i do sada neobjavljene fotografije oživeo sećanja na to vreme.

Aleksandar je želeo da se kroz pisanu reč zahvali svom ocu na odrastanju ispunjenom ljubavlju i srećom, a čitaocima približi život ovog beogradskog biznismena i njegovih najbližih prijatelja, među kojima su bili i Željko Ražnatović, Slavko Mijović, Dragan Joksović… Knjiga „Bilo jednom u Beogradu“ koju možete pronaći na kioscima širom Srbije predstavlja svedočanstvo jednog vremena, neiskvarenog prijateljstva i prerano završenih života.

– Opisan je njegov život- kako je stvarao, upoznavao prijatelje, kako je napravio imperiju bez droge, kocke, cigareta, goriva… Kada tako kažem, pitate se da li je imao čarobni štapić, pa eto nije. Knjiga sadrži i dosta fotografija iz tog vremena, koje bukvalno nigde nećete naći – kaže Aleksandar.

– Manda je bio čovek iz naroda. U tom njihovom društvu je bio centarfor, kako ja volim da kažem. Duša od čoveka – priča Aleksandar.

– Imao sam sve. Šta sam poželeo, bilo mi je stvoreno. Bukvalno mi je skidao zvezde sa neba. Živeo je da ugodi svima, pa čak i nekom nepoznatom, a kamoli meni– otkriva Mandin sin.

Nakon tog kobnog januarskog dana, davne 2000-te godine, ništa nije bilo kao pre. Tri porodice su ostale potpuno uništene, a petnaestoro dece je ostalo bez očeva.

I danas, posle više od dve decenije, ništa nije kao pre, ali jedno je sigurno – da uspomene na ove žestoke momke nikada neće izbledeti.

(Espreso / Blic)