in

Tajanstvene žene klana Tedeski, najmoćnije biznis porodice u Hrvatskoj

Tajanstvene žene klana Tedeski, najmoćnije biznis porodice u Hrvatskoj

Jedna je tri puta proglašena najboljom poslovnom ženom, druga je modna ikona.

Porodica Tedeski jedna je od najmoćnijih u Hrvatskoj i dok su se njeni muški članovi često provlačili kroz medije, o ženama se ne zna toliko. Zato je sada vreme da se upoznate sa najpoznatijim ženama u porodici Tedeski.

Đurđica Tedeski bila je sudija Opštinskog suda u Zagrebu, a jedna je od najoriginalnije obučenih dama u Hrvatskoj.

Njen sin Emil ima ćerku Lizu koja studira arhitekturu, a smisao za modu je svakako imala od koga da nasledi. Njena majka Maja takođe se redovno nalazi na listama najbolje obučenih Hrvatica.

Foto:Slavko Midzor/PIXSELL

Slično kao majka, Liza se obično drži dalje od očiju javnosti, iako zbog slavnog prezimena ne uspeva uvek da pobegne medijima.

Liza Tedeschi Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U hrvatskim medijima pre nekoliko godina pisalo se o njenoj vezi s košarkašem Lovrom Mazalinom za koju se saznalo tek kad su uhvaćeni kako se ljube na jednoj utakmici. Par je u međuvremenu raskinuo, a o ljubavnom životu Lize trenutno se ne zna ništa.

Još jedna moćna žena porodice Tedeski je Lada. Lada Tedeski Fijorio uspešna je poslovna žena, potpredsednica za korporativnu strategiju i rast Atlantic Grupe, a o njenim uspesima svedoči i činjenica da je prošle godine na Liderovoj konferenciji ‘Žene u biznisu’ treću godinu zaredom proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj.

U jednom intervjuu Lada je otkrila da joj je najveći uzor i izvor inspiracije njena majka Đurđa.

„Nekako tražim inspiraciju svakodnevno u ljudima koji me okružuju, ali kad bih morala da izaberem jednu, onda je to moja mama koja sa svojih 77 godina još uvek ima neverovatnu energiju, želju za učenjem, želju za novim stvarima. Jedna takva pozitiva da… baš mi je uzor“, rekla je Lada za Lider.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U slobodno vreme Lada voli da trči, a u istom intervjuu pohvalila se da je ostvarila želju i završila Half Ironman triatlon, te je otkrila da je to uspela zahvaljujući treningu na koji je išla tokom čitave godine.

„Trenirala sam punih godinu dana. Svako jutro ustajem u pola šest, svaki dan po dva-tri sata treninga. Jedino tako se to može“, rekla je Lada.

Supruga Italijana, Alesandra Fijoria upoznala je u Milanu gde se školovala, a sa njim je dobila blizance, prenosi Story.hr.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najnovija pripadnica porodice Tedeski je Nika, supruga Majinog i Emilovog sina Emila. O Niki se ne zna mnogo, ali i pre braka s Emilom živela je na visokoj nozi.

Kao i ostale žene ove porodice i Nika ima istančan modni ukus. Poznata je po monohromatskim kombinacijama koje uvek začini dobrim nakitom.

Iako su sve različite, zajednička stvar svim ženama porodice Tedeski jeste dobar modni ukus i život van medijske pažnje.

***

BONUS VIDEO: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram