in

SONJA JE RUŠILA TABUE, DOŽIVELA TRAGEDIJU, A UMRLA OD POROKA

Živela je ispred svog vremena

Glumica Sonja Savić je rušila tabue, živela ispred svog vremena i često bila neshvaćena. Nekoliko godina je živela i radila u Sloveniji, gde je tretirana kao velika zvezda.

U javnosti je Sonja Savić otvoreno govorila da je konzumirala marihuanu, čega se nije stidela. Nažalost, po pričama mnogih, bila je uvučena u mnogo gori pakao narkotika, te je usled prevelike doze koju je unela u sebe preminula u septembru 2008. godine.

Pronađena je mrtva u stanu u Beogradu, a obdukcijom je konstatovano da je preminula usled prevelike doze heroina i morfijuma. Njena poslednja želja bila je da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Grbavici kod Čačka, a na dan smrti imala je 47. godina.

foto: Printscreen

– Zašto loše prolazim u gradu u kom živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan savremeni sajber mjuzikhol koji bi prerastao u klabing, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete – rekla je jednom prilikom Sonja.

Bila je ludo zaljubljena u džez muzičara Vlajka Lalića, koji je bio njena prva ljubav. Međutim, tragedija u kojoj je on poginuo ih je zauvek razdvojila.

Sonja Savić
foto: Print Screen Youtube

– Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću se udati i zasnovati porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav, ali otkako je on otišao iz mog života kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – rekla je Sonja u jednom intervjuu za „Story“.

O porodici i deci je govorila i gostujući u emisiji „Balkanskom ulicom“.

– Nekada sam htela i da se udam, da budem konzervativna, da imam decu. Nisam jurila frajere, a proglasili su da imam sidu i da se drogiram. Bože oprosti, sačuvaj i sakloni. Možda sam u drugoj polovini života postala to što su želeli – rekla je tom prilikom.

Sonja Savić
foto: Printscreen

Poslednji intervju Sonja je dala samo 2 meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske „Vijesti“.

– Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli – rekla je tada.

U ovom razgovoru, na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću, podsetila se reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

Sonja Savić
foto: Printscreen

– Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode – rekla je glumica, i dodala:

Dva meseca posle ovih reči Sonja je zauvek sklopila oči.