in

Slavna pevačica i glumica pobedila lekarske prognoze, a ćerku poslala u Beograd da promeni pol

Slavna pevačica i glumica pobedila lekarske prognoze, a ćerku poslala u Beograd da promeni pol

Život kontroverzne pevačice i glumice ne prestaje da intrigira javnost.

Danas Šer ima 76 godina, u šta mnogi ne mogu da poveruju, a o njenom životu mogla bi da se napiše knjiga.

Sredinom pedesetih godina ona je otkrila svoj talenat, sa majkom išla na mjuzikle, i još od tada joj je bio cilj da postane slavna.

Njen otac bio je Džon Sarkisijan, kamiondžija jermenskog porekla koji nije mogao da se izbori s porocima poput droge i kocke, a u jednom trenutku se razveo od njene majke i nestao.

Odgajila ju je majka, koja je i sama imala problema. Povremena manekenka i statista u filmovima, radila je kao konobarica kako bi izdržavala svoju ćerku, a udavala se i razvodila više puta zbog čega su se stalno selile.

U jednom teškom periodu, majka ju je čak ostavila u sirotištu na nekoliko nedelja.

Sa 16 godina shvatila je da ima disleksiju i škola joj je veoma teško išla, te je odlučila da je napusti.

Krenula je na privatne časove glume, napustila majku i krenula da gradi svoju karijeru.


U novembru 1962, Šer je srela izvođača Sonija. Salvatore Bono bio je muzičar, tonski snimatelj i pomoćnik poznatog holivudskog producenta Fila Spektora.

Svi se sećaju ovog muzičkog dvojca, ali i njihove ljubavi i braka. Ipak, 1974. godine počinju da se naziru pukotine u njihovom odnosu. Razlike između njih nadjačavale su sličnosti i naredne godine usledio je neminovan razvod jedanaest godina dugog braka.

„On je meni bio kao otac koga se plašim, iako me nikada nije udario ili vikao, ali umeo je da bude veoma strog na zastrašujući, sicilijanski način“; ispričala je Šer jednom prilikom, piše Stil.


Proveli su dosta vremena na sudu zbog finansija, ali i starateljstva nad ćerkom, koja je na kraju pripala Šer.

Šer je nakon toga započela solo karijeru, ponovo se udala za muzičara Grega Almana, sa kojim dobija sina, ali se i od njega razvodi.

Nedostatak hitova u prvoj polovini osamdesetih ju je naveo da ostvari još jedan svoj san – da počne da se bavi glumom.

Šer je čak dobila i nagradu Zlatni globus.


Proglašavali su je seks-simbolom, a ona je najprepoznatljivija po svojim plastičnim operacijama.

Nazivali su je misicom plastične hirurgije.

Izgled i karakterističan glas postali su njeni zaštitni znaci koji su je izdvajali iz mase.


Nekoliko puta se pričalo da je Šer bolesna i da se povlači sa javne scene, ali se to nikada nije desilo.

Bez obzira na plastične operacije koje je odavno prestala da broji, na rebra koja je izvadila kako bi bila “uža u struku” i na lice na kakvom bi joj pozavidele sve voštane figure, slavna pevačica teško da bi uspela da produži “rok trajanja” da se nije pridržavala zlatnih pravila zdravog života.

Naime, Šer se decenijama bori sa Epštajn-Barovim sindromom koji razara unutrašnje organe i uzrokuje hroničan umor. Obolenje je neizlečivo, ali uz zdrav način života i adekvatnu ishranu može se držati pod kontrolom.


„Vežbam najmanje pet puta nedeljno. Celog života sam aktivna i ne nameravam da prestanem jer zaista uživam u tome. Pored povrća, to su pirinač, mahunarke, kao i nešto što se nutricionistima verovatno neće dopasti, ali ja prosto obožavam – testenine. Banane i nektarine tamanim jer su pune zdravog nerafinisanog šećera, a sir smatram najgorom namirnicom za ljudsko telo jer ga ne varimo kako treba i prepun je masti i holesterola“, ispričala je pevačica jednom prilikom i podelila svoju tajnu.

Pevačica Šer uvek je otvoreno i sa puno ljubavi podržavala svog sina Čejza, koji je rođen kao devojčica. Naime, on je 2008. godine započeo tranziciju, a o tome je snimao i dokumentarni film, a odlučio je da operaciju izvrši u Srbiji.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih razvoda