in

Saša Vidić poziva sve građane da se IMUNIZUJU!

Foto: Dragana Udovičić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Ljudi u Srbiji, ali i širom sveta, su u poslednjih godinu dana iskusili bolest, hospitalizaciju, karantin, respiratore, besparicu, smrt, ali i solidarnost, podršku, vakcinaciju, ozdravljenje.

Koronavirus se pokazao kao opasan protivnik, koji je ubio milione ljudi, mnoge je ostavio sa invaliditetom, a svima nepovratno promenio živote.

Vakcinacija
foto: Adria Media TV

Zahvaljujući izvanrednom naučnom dostignuću, veoma brzo su proizvedene vakcine protiv koronavirusa, i one se danas sa velikim uspehom primenjuju u mnogim zemljama sveta.

Srbija je jedan od lidera na ovom polju, budući da je u našoj zemlji već urađeno više od 2 miliona vakcinacija.

Portal Espreso je pokrenuo “vaksersku” kampanju sa ljudima iz javnog života kojima verujete.

Našem pozivu odazvao se modni kreator i stilista Saša Vidić, koji je na sebi svojstven način svim građanima poslao sledeću poruku:

00:36

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Saša Vidić

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Saša Vidić

– Dragi sugrađani, molim vas, želim vas sve najbolje, pod broj 1. Pod broj 2, da se vakcinišite, da se revakcinišete, zato što je Srbija jedna od zemalja koja zaista ima vakcine kao na švedskom stolu. Hvala vam još jednom, učinite to zarad sebe, pošto, ako ne budemo to učinili, more, planine i Zapada nećete videti – naglasio je Vidić.

Vakcine se naširoko smatraju jednim od najvećih medicinskih dostignuća savremenog sveta.

Svake godine one spreče procenjenih dva do tri miliona smrti, zaustavivši više od 20 smrtonosnih bolesti, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

BUDITE ODGOVORNI!

VAKCINIŠITE SE!

(Espreso)