in

Saša Popović otkriva kako je odabrao pevače u čiji uspeh je uveren

Saša Popović otkriva kako je odabrao pevače u čiji uspeh je uveren

Na takmičenju “Pesma za Evroviziju” naći će se i takmičari “Zvezda Granda”.

Naime, Nenad Osmanović i Aleksandar Simić pod nazivom „Duo Grand“ izvešće pesmu „Viva la vida“ i pokušaće da otputuju na Evroviziju u Liverpul.

Ideja da se dva prošlogodišnja kandidata nađu na festivalu „Pesma za Evroviziju“ pripada kreativnom direktoru Saši Popoviću.

Popović je još tada rekao da će mladog operskog pevača, Aleksandra Simića, kandidovati za najveće evrposko muzičko takmičenje.

„Pesmu ‘Viva la vida’ sam od Ninoslava Ademovića kupio 2010. godine, čuvao sam je 12 godina dok se nije pojavio Aleksandar, koji odlično peva operu i koji se tako predstavio tokom takmičenja. U pesmi postoje takve deonice, a njemu se pridružio Nenad, koji odlično peva sve žanrove. Ideja je bila moja, a i javno sam obećao da ću ih poslati“, rekao je Popović, pa dodao:

„Tada sam kupio od Ademovića oko 20 pesama i ne sećam se koliko je sve koštalo, ali ova pesma je moj poklon momcima, dok će sve ostalo platiti Grand produkcija. Još ne znamo koliko će sve koštati, ali spremamo im nastup i sve kako priliči takvom festivalu.“

Ova nesvakidašnja pesma je za samo nekoliko dana prikupila 50.000 pregleda na Jutjubu, a sada je već dostigla 100.000.

Komentari su, kao i uvek, oprečni, a Popović se osvrnuo i na to.

„Video sam oprečne komentare, nekima se sviđa, a nekima ne, ali negativne komentare pišu pripadnici konkurentskih tabora i oni kojima se sviđa neka druga pesma. Na taj način skreću pažnju na ono što oni misle da bi trebalo da nas predstavlja na Evroviziji. To je sasvim normalno“, rekao je Saša, pa zaključio:

„Pored 32 pesme treba da postoji i jedna ovakva pesma koja je drugačija, pa neka publika odluči. Nemamo mi velika očekivanja, važno je da se deca promovišu, mislim da neću ići na RTS, već ću ih bodriti od kuće.“

BONUS VIDEO: „Ja sam za tebe puka sirotinja“: Ceca i Saša Popović merili ko je bogatiji, otkrili i ko ima veći sef