in

Rijaliti zvezda morala da menja život iz korena nakon ove dijagnoze lekara! (FOTO)

Nekada divlja članica poznate porodice Ozborn, danas uspešna mlada kantautorka i dizajnerka Keli Ozborn otkrila je da će krajem godine postati majka dečaka.

Trudnoća se odvijala u najboljem redu sve do nedavno kada je Keli primerila velike promene u svom organizmu. Počela je naglo da se goji, otiče i konstantno da oseća umor. Tada je otišli kod lekara na kontrolu i  čula razočaravajuće vesti. Keli je dijagonostifikovan  gestacijski dijabetes:

 

 

– Nisam se hranila kako treba. Prva stvar s kojom sam preterivala bila su slatka pića, sokovi. Iako sam ih pila sveže ceđene, još uvek su sadržavali puno više šećera nego što mi je trebalo. Celu trudnoću nisam osetila nikakvu žudnju, osim za šećerom, a to je nešto što nikad nisam iskusila – kaže Keli za magazin Pipl. 

Otkako je dobila dijagnozu, Keli je smanjila unos šećera, zbog čega ju je bolela glava. To je, kaže, bio šok za njen organizam ali brzo je počela da primećuje pozitivne promene. 

 

 

Koža mi se pročistila, ne moram više da se šminkam. Koža mi je savršena otkako sam izbacila šećer. A još jedna prednost je što više ne trebam kompresijske čarape. Jednostavno imam više energije i bolje spavam – ističe Keli koja je isprva je mislila da je sama izazvala problem, ali lekari su je demantovali u ovim uverenjima.

Gestacijski dijabetes (trudnički dijabetes) se ispoljava kao smanjena tolerancija na glukozu, koja se prvi put zapaža u toku trudnoće. Najčešće se ispoljava između 24 – 28 nedelje trudnoće. Nestaje nakon porođaja, kada se hormoni vrate u normalan nivo.Trudnički dijabetes je posledica hormonskog disbalansa (lučenja hormona posteljice placentarni laktogen i progesterona), koji blokiraju proizvodnju dodatne, potrebne količine insulina.

 

 

Inače, Keli će po prvi put postati majka u 37. godini sa svojim partnerom Sidom Vilsonom. Ljubav između njih rodila se nakon više od dve decenije prijateljstva, te vezu smatraju sudbonosnom.  Ozbornova je odrasla pred televizijskim kamerama te se nikada nije libila da svaki detalj iz svog života podeli sa fanovima širom sveta. Od prvih nedelja trudnoće javnost je obaveštavala o svemu kroz šta prolazi i o čemu razmišlja.

Nedavno se pojavila u emisiji “Red Table Talk” i iskreno objasnila da je odlučila da neće dojiti bebu, kako bi mogla da nastavi sa terapijom.

Odlučila sam ostati na lekovima umesto dojenja. Kakva ću ja to biti majka ako počnem da budem samodestruktivna? – upitala se.

BONUS VIDEO: