in

“Prvo sam htela da budem samo autor”

“Prvo sam htela da budem samo autor”

Jedna od povratnica na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu za Evroviziju je i mlada pevačica Angellina, koja će sreću okušati pesmom “Lanci”.

Prošle godine bila je jedna od favorita za odlazak na Evroviziju u Torinu. Oduševila nas je pesmom „Origami“, ali ipak nije uspela da odnese pobedu. Na Evroviziji nas je, umesto nje, predstavljala Konstrakta sa svojom pesmom „In Corpore Sano“.

Angellina, međutim, ne odustaje. Ove godine će se takmičiti sa pesmom „Lanci“.

„Ove godine sam trebala da učestvujem na Pesmi za Evroviziju 2023. kao autor, pesma ‘Lanac’ je napisana u dahu i govori o poremećenom sistemu vrednosti. U tom momentu trebalo je da budem samo autor za Pesmu za Evroviziju za drugog izvođača. Spletom okolnosti i nemogućnosti da taj izvođač nastupi, pesma je sudbinski završila ipak kod mene, dok je već prijavljena na takmičenje. Odlučila sam da bude deo mog predstojećeg albuma “1000 ljudi” i da se sa njom predstavim ove godine na takmičenju“, rekla je Angellina za Nova.rs.

Angellina Foto: Luka Stepanović / Promo

„Pesmu ‘Lanac’ sam napisala u afektu! Pesma govori o tome kako si svima dobar dok si u dobroj poziciji i od tebe imaju korist. Pošto su pare najvažnije u životu, mnogo bitnije od ljudskosti, želim im svima da se samo kite zlatom, kao da će ga i na onaj svet nositi“, rekla je ona za naš portal.

Angellina Foto: Luka Stepanović / Promo

Ove godine nas, po svemu sudeći, opet očekuje neizvesna borba naših muzičara, a Srbija će 4. marta izabrati najboljeg koji će predstavljati našu zemlju u Liverpulu. Ukupna lista se sastoji od 32 numere, a sve ih popisujemo u nastavku.

„Moj prvi ožiljak na duši“ – Nađa, „Кad smo sami“ – Tijana Dapčević, „Ako shvatim“ – Petar Pupić, „Cvet sa Istoka“ – Stefan Zdravković, „Neka, neka“ – Frajle, „Lanac“ – Angellina, „Starac dana“ – Eegor, „Nedostupan“ – Boris Subotić, „Devojka tvog dečka“ – Nađa Terzić, „Samo mi se spava“ – Luke Black, „Novi plan drugi san“ – Filip Baloš, „Rumba“ – Zejna, „Greh“ – Dzipsii, „Zato što volim“ – Igor Vins i Bane Lalić, „Liberta“ – Gift, „U noćima“ – Ivona, „Posle mene“ – Filarri, „Zumi zimi zami“ – Hurricane, „Novi svet“ – Mattia Zanatta, „Vremenska zona“ – Bend „Hercenšlus“, „Osmeh“ – Adem Mehmedović, „Iza duge“ – Igor Stanojević, „Svadba ili kavga“ – CHEGI & Braća Bluz Bend, „Viva la vida“ – Aleksandar Simić i Nenad Osmanović, „Tišina“ – Doris Milošević, „Fenomen“ – Milan Bujaković, Zoran Todorović i Sanja Anastasija, „Indigo“ – Emphaty Soul Project, „Čujemo se sutra“ – Filip Žmaher, „Od jastuka do jastuka“ – Stefan Maljković Shy, „Кao grom iz vedra neba“ – Jovana Tomašević, „Loše procene“ – Drai i „Presidente“ – Savo Perović.

Evrovizija će ove godine biti održana u Liverpulu, Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine u Torinu pobedu odneo ukrajinski bend „Kalush Orchestra“ pesmom „Stefanija“. Zbog bezbednosti takmičara i publike, Evrovizija ove godine neće biti održana u Ukrajini, već je drugoplasirana u finalu Velika Britanija preuzela na sebe organizovanje najvećeg muzičkog takmičenja.

BONUS VIDEO: Olivera Kovačević: Mi moramo prema svima da budemo ravnopravni