in

“Prvih 15 dana bili su mi katastrofa”

“Prvih 15 dana bili su mi katastrofa”

Muzičar je detaljno objasnio kako sada izgleda njegova ishrana.

Trubač Dejan Petrović dugo je vodio bitku sa kilogramima, a onda je rešio da promeni navike.

Satori

Naime, on je imao čak 132 kilograma, a onda je, za manje od godinu dana, uspeo da skine 37 kilograma.

„Od detinjstva sam bio punijeg stasa. Nisam mnogo mario što imam više od sto kilograma. Nije da nisam s vremena na vreme pokušavao da ih se rešim, odlazio sam i kod raznih nutricionista, ali bez uspeha. Međutim, pre dve godine počeo sam previše da se zamaram posle sviranja, bilo kakvog fizičkog napora, i bez obzira koliko sam spavao, bio sam pospan. Nisam se dobro osećao, bio sam nezadovoljan sobom“, rekao je on za „Glossy“.

„Posle nošenja holtera, utvrđeno je da mi puls tokom noći pada na 28 otkucaja i srce pravi četiri pauze… Doktor je rekao: ‘Da si u petoj ili šestoj deceniji, ovog momenta stavio bih te na sto i ugradio ti pejsmejker, ali s obzirom na to da imaš 28 godina, probaćemo da vidimo hoće li se stanje popraviti ako smršaš’. Dobio sam rok od pola godine da se ‘uzmem u pamet’, jer ako to ne uradim sledi teška operacija. Čvrsto sam odlučio da se rešim kilograma i obratio sam se za pomoć doktorki sa VMA. Danas, posle svega što je za mene učinila, ubrajam je u listu mojih prijatelja koji su mi pomogli u životu“, nastavio je priču muzičar.

U martu 2014. godine započeo je poseban režim ishrane, a već do avgusta smršao je 30 kilograma.

„Prvih petnaestak dana bili su mi katastrofalni. Najteže mi je bilo od sedmog do trinestog dana, ali sam izdržao pre svega zbog sebe, zbog svog deteta… Bilo šta da sam radio, prekidao sam kad je bilo vreme obroku. Najteže je bilo da usvojim sva pravila i prihvatim ih, a potom i psihički prevaziđem tu prvu, najveću prepreku. Izgovora za neuspeh je mnogo i svi možemo da se izvlačimo na ritam života, posao, putovanja i slične probleme. I sam sam to radio, ali kao što već rekoh, najvažnije je da se suočite sami sa sobom i donesete čvrstu odluku. Kada je prošao 15. dan i kada je prošla prva kriza, bilo je lakše“, ispričao je Dejan.

Potpuno je izbacio alkohol, slatkiše i sokove, što je ranije konzumirao u velikim količinama.

„Sem što sam se odrekao tih poroka, počeo sam da jedem pet puta dnevno. Pošto ustajem veoma rano, tada jedem dva keksa uz čaj. Oko 10 doručkujem, a između tri i četiri popodne uzimam glavni obrok, uglavnom čorbu, parče mesa ili ribe, krišku integralnog hleba i salatu. Dva, tri puta nedeljno ručam isključivo povrće. Najviše volim kad odem kod babe i dede i tamo u selu jedem neprskane i zdrave plodove. Oko pet, pola šest popodne obavezo užinam voće, najčešće bananu ili pomorandžu, a u 20 časova večeram, najčešće tost sendvič sa malo šunke. Već dve i po godine pridržavam se ovog režima i sada sam se toliko navikao, da ne mogu da zamislim da se hranim drugačije“, ispričao je trubač.

„Danas mi nije zabranjeno bilo šta da jedem. Ali, znam da sve treba da bude umereno, povremeno i da je važno da jedem pet puta dnevno, a ne jednom ili dva puta kako sam ranije radio. Uživam, ali samo ponekad u dobroj domaćoj rakiji, kao i u vrhunskim vinima. Cigarete su mi ostale porok, a volim da zapalim i pravu cigaru. Uspeo sam da za pola godine sa 132 kilograma smanjim kilažu na 95, i to bez ikakvih tableta, napitaka i kojekakvih čuda. Uz pomoć nutricioniste Tanje Mraović na zdrav način sam doveo liniju u red. Bio sam na njenom režimu ishrane, svakog dana sam imao fizičku aktivnost u vidu brzog hodanja“, zaključio je Petrović za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Dejan Petrović: Kako smo Anici Dobroj promenili mišljenje o trubačima