in

Preminuo poznati glumac

Preminuo poznati glumac

Američki televizijski i filmski glumac Kvin Ridiker je preminuo u Los Anđelesu. Imao je 86 godina, a tužne vesti je podelila njegova porodica koja je kao uzrok navela prirodnu smrt.

Kvinova karijera je trajala preko 50 godina, a najpoznatiji je po seriji “Dani naših života” (Days of Our Lives) i “Mladi i nemirni” (The Young and The Restless).

Ridiker je verovatno bio najpoznatiji po svom portretu zlikovca Aleksa Maršala u “Danima naših života” od 1979. do 1987. i, od 1987. do 1994., kao bogatog biznismena Reksa Sterlinga u “Mladi i nemirni” (Redeker je nakratko igrao još dva lika u Nemirni pre njegovog izbora za Sterlinga), piše Deadline.

Njegov nastup u ulozi Reksa Sterlinga doneo je Ridikeru dve nominacije za dnevnu nagradu Emi za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji (1989. i 1990.).

Pored glumačke karijere koja je obuhvatala glavne muške uloge i uloge likova, Ridiker je dobio zasluge za priču i nominaciju za Oskara za “Lovac na jelene” (1978) Majkla Čimina. Film je delimično zasnovan na neproduciranom scenariju pod nazivom “Čovek koji je došao da se igra”, a koji su napisali Ridiker i Louis A. Garfinkl.

Poznato lice na televiziji decenijama, Ridiker je imao brojna gostovanja u epizodnim serijama, uključujući Bonanza, That Girl, Mannix, Ironside, Mayberry R.F.D., Adam-12, The Bob Newhart Show, Kojak, Cannon, The Six Million Dollar Man and Supernatural su neke od njih.

Na velikom platnu, njegovi filmovi su varirali od “The Three Stooges Meet Hercules” (1962) do “Where The Buffalo Roam” (1980). Uloga u filmu “Kandidat” iz 1972. sa Robertom Redfordom u glavnoj ulozi započela je vezu između dva glumca koji su se kasnije sreli u filmu “Električni konjanik” iz 1979.

Kada je Redford 1980. debitovao u režiji dugometražnog filma sa proslavljenim “Običnim ljudima”, ubacio je Ridikera u malu, ali emotivnu scenu kao brata ožalošćene Bet koja igra golf (koju glumi Meri Tajler Mur).

Iza Ridikera su ostala njegova odrasla deca Brenen, Ariana, Glin i Kvin Džunior i dvoje unučadi.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso / Deadline)