in

Predsednik Upravnog odbora RTS Branko Klanšček učestvuje na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23

Predsednik Upravnog odbora RTS Branko Klanšček učestvuje na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23

Branko Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a, učestvovaće na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23.

Nakon što je RTS sinoć objavio listu učesnika na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23, na listi se našlo i ime jedog od članova Upravnog odobra Javnog servisa.

Kako se navodi u spisku, Branko Klanšček, autor je numere „Kao grom iz vedra neba“ koju izvodi pevačica Jovana Tomašević.

Evrovizija će ove godine biti održana u Liverpulu, Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine u Torinu pobedu odneo ukrajinski bend „Kalush Orchestra“ pesmom „Stefanija“. Zbog bezbednosti takmičara i publike, Evrovizija ove godine neće biti održana u Ukrajini, već je drugoplasirana u finalu Velika Britanija preuzela na sebe organizovanje najvećeg muzičkog takmičenja.

Kako je otkrila Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS, predstavnike Srbije biraćemo 1., 2. i 4. marta, kada će se održati „Pesma za Evroviziju“.

Publika u Srbiji sa nestrpljnjem iščekuje da vidi ko će se predstaviti publici i kakve numere su spremili naši umetnici, a onda i ko će predstavljati našu zemlju na ovogodišnjoj Evroviziji. Popularnost „PZE“ dodatno je porasla, nakon nezvesne borbe na prošlogodišnjem takmičenju, kao i izborom naše predstavnice Konstrakte, koja je pesmom „In corpore sano“ osvojila evropsku pubiku na prošlogodišnjem takmičenju u Torinu.

BONUS VIDEO: Konstrakta nastupila kao gošća Beogradske filharmonije