in

Porodica ispunila poslednju želju Metjua Perija

Porodica ispunila poslednju želju Metjua Perija

Metju Peri, Foto: EPA PHOTO/EPA/OLAF KRAAK

Njegova porodica oglasila se sada, mesec dana nakon njegove smrti, i otkrila da planira da mu ispuni veliku želju, koju on nije stigao da ostvari.

Naime, poznato je da se Metju dugo borio sa alkoholizmom i zavisnošću od lekova, a o svojoj borbi otvoreno je govorio, te ona zauzima važno mesto i u Perijevim memoarima „Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar“.

Njegova silna želja bila je da osnuje fondaciju i pomogne svima koji se suočavaju sa istim ili sličnim problemima, a glumčeva porodica je Fondaciju Metjua Perija i pokrenula 3. novembra.

„Važno nam je, kao porodici, da ispoštujemo Metjuovu ostavštinu. Potencijal koji Fondacija Metju Peri ima da pomogne onima koji pate od ove bolesti nešto je što s ponosom donosimo svetu“, rekla je Perijeva porodica za „People“.

Metjuov očuh Kit Morison oglasio se i na društvenoj mreži „X“ i pozvao sve da doniraju novac ovom udruženju.

Ovo nije nešto što obično radim, ali ove godine je drugačije. Učinite koliko možete, on bi vam bio zahvalan“, napisao je Kit.

Podsećamo, Metju Peri proslavio se ulogom Čendlera Binga u hit seriji „Prijatelji“, a često je isticao da ne želi da ova uloga bude jedino po čemu će ga pamtiti. U to ime, na početnoj strani sajta fondacije koja nosi njegovo ime, stoji i njegov citat.

„Kad umrem, ne želim da Prijatelji budu prva stvar koja se spominje. Želim da pomaganje drugima bude prva stvar koja se spominje. I živeću ostatak života dokazujući to. Zavisnost je previše moćna da bi je iko mogao pobediti sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobediti“, piše na stranici.

Bonus video:


08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Nova/Bojana Krkeljić)