in

Pokrila je Evroviziju pre nekoliko godina, danas joj ne manjka lepote i energije!

Kako se približava Evrovizija tako se mnogi obožavatelji prisećaju svojih najdražih pobednika, a među njima je svakako i ukrajinska predstavnica Ruslana koja je 2004. godine zapalila Evropu svojim nastupom i odnela pobedu.

Ruslana je imala sve elemente potrebne za pobedu – odličnu pesmu pod nazivom “Wild Dances” i više nego atraktivnu koreografiju, glas i stas pa se zahvaljući svemu tome o njenom nastupu prepričava i dan danas, a na “Jutjubu” ima skoro 30 miliona pregleda.

Ruslana danas ima 47 godina, ali čini se kao da je vreme za nju stalo i da dana nije ostarila. Može se pohvaliti da je u top formi, ali i da joj popularnost u rodnoj Ukrajini još uvek velika.

Nedavno je učestvovala na forumu o kulturi, medijima i turizmu u svojoj zemlji, na što se osvrnula i na svom profilu na Instagramu.

– Često me pitaju jesam li se ikada osećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista želela je da Evropa oseti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi nešto je što se ne može zaboraviti pa mi se čini da smo uspeli – napisala je između ostalog u objavi.

Nakon pobede na Evroviziji jedno vreme se bavila i političkim aktivizmom, a pre nekoliko godina obožavatelji su mogli da je vide na istom takmičenju u Lisabonu gde se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji što je kod mnogih obožavatelja i vernih pratilaca Evrovizije probudilo veliku nostalgiju.

foto: Printscreen

Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine, čak je postala i njen svojevrsni zaštitni simbol, a svoju muziku je koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu.

Ruslana je od 1995. godine u srećnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim koji je zapravo autor teksta za njen nezaboravni i pobednički hit “Wild Dances”. Zajedno vode firmu “LuxenBourg Studio” koji se bavi snimanjem radijske i filmske muzike.

Muzikom je počela da se bavi od malih nogu. Još kao 4-godišnja devojčica je počela da pohađa muzičku školu, a u mladim danima je počela da peva u bendovima. Diplomirala je na muzičkoj akademiji smer za pijanistu i dirigenta.

(Espreso)