in

Pojavile se priče da je TAJNI AGENT, pa nastupila SMRT!

Prošlo je pet godina otkako je preminula čuvena Zorana Lola Novaković, veoma poznata jugoslovenska i srpska pevačica, koja je obeležila šezdesete i sedamdesete. Među brojnim hitovima, uspesima, nagradama, turnejama, te koncertima za koje su sa blagajni kroz nekoliko sati nestajale karte, Lola je 1962. obezbedila svojoj zemlji četvrto mesto na „Pesmi Evrovizije” sa numerom „Ne pali svetla u sumrak”.

Pivatni život prve dame zabavne muzike, balkanske dive, kraljice evergrina – kako su je sve nazivali, bio je jednako zastupljen u medijima kao i njena bogata karijera. Zato, poznato je da se tri puta udavala – prvi suprug bio je profesor fiskulture, Boro Kragujević, s kojim je u braku provela manje od dve godine. Zatim, 1966. udala se za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije „Panameriken”, pa sa njim provela dve više nego s prethodnim. Udajom za estradnog umetnika Dragana Antića, pak, od kog se 2000. razvela, postala je meta i žute štampe, pa se tako šuškalo da je bila tajni agent, zatvorenik ruskog zatvora… Tada, sita raznih priča, donela je odluku da se povuče sa scene.

Zbog toga, međutim, nikada nije zažalila, jer je ostala upamćena po svojim brojnim dostignućima. Oni koji su je znali, opisivali su je kao skromnu ženu koja o svojim kolgama nikada jednu ružnu reč nije rekla.

Minja Subota, pisali su domaći mediji, smatrao ju je neponovljivi talentom. Pamtio je kako je publika plakala u Zagrebu dok je ona pevala, a kada je otišla, verovao je da „više ništa neće biti isto”. Maja Odžaklijevska isticala je i posle njene smrti kako je Lola bila pevačica koja nikada nije „jurila popularnost”.

Preminula je na današnji dan, 3. aprila 2016. godine, u svojoj kući na Ceraku, dvadesetak dana pred 81. rođendan. Komšije su je zatekle u fotelji, gde je bila zaspala. Kremirana je tri dana kasnije na Novom groblju u Beogradu, a njena želja bila je i da sahrana ne bude javna, te da njeni ostaci ne budu položeni u Aleji velikana. Na taj dan, inače, njena kuća bila je opljačkana, a vest o tome šturo je objavljena tek tri meseca kasnije, na insistiranje jednog dugogodišnjeg prijatelja, prenosili su kasnije mediji.

(Espreso / 24sata)