in

PARTNER JE POZNATU GLUMICU OSTAVIO U 52. GODINI KADA JE SAZNAO DA JE TRUDNA! Danas se bori da zaradi za ĆERKU!

Glumica Ljiljana Jakšić kaže da se nosi sa svim životnim nedaćama tako što vredno i marljivo radi kako bi sebi i svojoj ćerki obezbedila sve što može u životu. Glumica poziva da svi koji žele da joj pomognu dođu na predstave koje ona igra.

– Počela sam polako da radim, i ovom prilikom pozivam sve zainteresovane ljude da dođu i pogledaju predstave koje radim u kući Đure Jakšića u novembru uz sve propisane mere. Igra se od devetnaest časova, komad koji se zove “Skadarlijka”, po tekstu Isidore Bjelice. I takođe pozivam u muzej “Vuka i Dositeja”, gde igram jednom mesečno predstavu “Moj otac Vuk Karadžić”. Ovog meseca u nedelju. Dakle u podne. To će mi biti najveća radost da moja publika dođe – poručuje ona.

foto: Dragan Udovičić

Jakšićka se osvrnula i na težak period dok nije bilo posla za vreme pandemije korona virusa.

– Inače svi umetnici su se teško nosili sa tom situacijom, pa i ja. Glumcu je najgore kada ne radi – tvrdi glumica.

Na pitanje da li sada može da živi od svog rada Ljilja kaže:

– Snalazimo se! Moje dete ne prima dečiji dodatak, jer prelazim tu osnovicu da bih imala pravo na to. Dakle, moja primanja su iznad toga. Devojčica je sjajno kao i sva deca divno je biti pored nje i njenih vršnjaka.

Ljudi iz cele Srbije su se javljali i imali želju da pomognu umetnici:

– Meni je to samo potvrda da smo dobri ljudi. I svaki takav gest, me podseti da i ja to isto uradim kad god mogu – zaključuje Jakšićeva.

Ljiljana Jakšić
foto: Aleksandar Jovanović Cile

(Espreso/Kurir)