in

Ovo su privatni biznisi naših zvezda, a jedna pevačica je za samo godinu dana zaradila 3 miliona evra

Ovo su privatni biznisi naših zvezda, a jedna pevačica je za samo godinu dana zaradila 3 miliona evra

Iako većina smatra da estradne ličnosti zarađuju mnogo novca od nastupa, koncerata i Jutjuba, neki od njih su želeli da se finansijski još više osiguraju, pa su pokrenuli biznise.

Iako mnogima to nije uspelo, ima onih koji već godinama imaju firme i privatne biznise od kojih i te kako profitiraju.

Lepa Brena i Boba Živojinović već godinama vode nekoliko uspešnih biznisa, od čega zarađuju i milione. Naime, Brena je svojevremeno bila zastupnik jednog energetskog pića za Srbiju i Crnu Goru. Zatim, bili su uvoznici jedne poznate marke automobila, a kasnije je usledio biznis koji su pokrenuli Lepa Brena i njen kolega iz „Slatkog greha“, Saša Popović.

Oni su osnovali „Grand produkciju“ davne 1998. godine.

„Sale i ja smo se godinama družili i radili zajedno, a jednog dana on je došao i predložio mi da pokrenemo zajednički privatni biznis i da od toga živimo, da ne radimo za druge. Meni se ta ideja dopala, ali pošto nismo imali sredstava, izašli smo pred Bobu s našim planom. Kada smo mu Saša i ja saopštili iznos, koji nije bio mali, Boba je rekao da će nam pomoći. On je izvukao svoja sredstva, tako da se može reći da je on naš finansijer i da bez njega mi ni bismo bili to što jesmo“, ispričala je jednom prilikom Brena.

Opšte je poznato koliki uspeh su postigli ovim biznisom, a pre dve godine su prodali „Grand“.

Sada je Brena suvlasnica vinarije iz Šida, a ima i svoj brend čarapa.

Boba Živojinović i Lepa Brena Foto: E-Stock_blank

Saša Popović se takođe nakon prodaje „Grand produkcije“ upustio u druge poslove i danas investira u izgradnju stanova, a jedan od prvih takvih projekata bilo mu je naselje „Lux 51“ na Bežanijskoj kosi, u kom su stan kupili i mladi izvođači Nući i Vojaž.

„Uvek sam se pitao kada će da dođe ta penzija da ne radim ništa i da odmorim dušu. Međutim, nije baš tako jednostavno ne raditi ništa i biti penzioner. Zato sam odlučio da uložim ovde u Srbiji, da ovde privređujem. Namestilo mi se da kupim plac preko puta kuće, na najlepšem delu našeg naselja“, rekao je Popović i dodao:

„Bez obzira što sam ja jedan od investitora uzeli smo ovde Suzana i ja dva stana za našu decu, Aleksandru i Danijela. Drago nam je da će biti blizu naše kuće i da ćemo moći pod stare dane da dolazimo i viđamo unuke. Moram i da pohvalim Viki, ona je napravila jednu ozbiljni firmu za prodaju i opremanje stanova tako da sam siguran da će i naše opremiti  fantastično.“

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Violeta Viki Miljković i njen suprug Dragan Tašković Taške već neko vreme uspešno posluju sa nekretninama. Na njihovom sajtu piše kako se bave prodajom, ali i dizajnom i adaptacijom nekretnina, te da je angažovan stručni tim koji sve to radi.

Otvorila je firmu u Beogradu, koja se bavi prodajom luksuznih nekretnina u Beogradu na vodi i drugim ekskluzivnim lokacijama u prestonici, kao i u Dubaiju. Nešto kasnije je obelodanjeno da im se biznis proširio na inostranstvo. Svoja sedišta Viki ima i u Americi, tačnije u Čikagu, Floridi i na Karibima.

Kada je zarada u pitanju, list „Kurir“ je ranije pisao kako su Viki i Taške za manje od godinu dana od ovog biznisa zaradili tri miliona evra.

Navodilo se i da su otvorili još jednu firmu, i to u Istanbulu, gde su zaposlili dosta ljudi. Ove informacije Miljkovićeva je i potvrdila, ističući da im posao sjajno ide, kao i da sarađuju sa ljudima koji prodaju nekretnine u Antaliji, Alanji i Bodrumu.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Željko Joksimović je decenijama prisutan na sceni kao uspešan pevač i kompozitor, ali njegovo bogatstvo nije nastalo samo od rada na muzici.

U decembru 2020. godine objavljeno je da će Joksimović, odnosno privatna kompanija Minacord media koja je u njegovom i vlasništvu Manje Grčić, kupiti novinsku agenciju Tanjug.

Iz Direkcije za imovinu su tada rekli da nije reč o prodaji te novinske agencije, već da je firma „Tačno“, u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korišćenje Tanjugovih imovinskih prava. Inače, Minacord Media vlasnik je tri kablovska TV kanala u Telekomovom kablovskom sistemu, među kojima je i TV K1 (kao i Kazbuka i TV Dotor). Joksimović i njegova supruga su putem svoje kompanije i vlasništva nad televizijama za kratko vreme postali medijski moguli.

Željko i Jovana Joksimović Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pevačica Mia Borisavljević je odlučila da se na neko vreme povuče iz sveta šou-biznisa, što zbog dece, što zbog privatnog biznisa koji je pokrenula zajedno sa suprugom.

„Nije samo majčinstvo razlog zbog kojeg sam se povukla, već i moj drugi biznis. Sada već imamo lanac fitnesa po Srbiji koji je poprimio preozbiljne razmere. To je sfera interesovanja u kojoj sam se ja pronašla i u kojoj nema segmenata koji me nerviraju i koji mi se ne dopadaju, a estrada ima mnogo takvih segmenata. U međuvremenu sam postala i majka dve devojčice, ali daleko od toga da sam se ja zbog toga povukla i da sedim kod kuće i ne radim – ja sada radim više nego ikada, jer radim dva posla. Život mi je sada mnogo bogatiji i lepši i smatram se mnogo uspešnijom nego ranije“, ispričala je Mia nedavno za IDJTV.

Mia Borisavljević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

O svojim fitnes centrima, pevačica je govorila nedavno i za naš portal.

„Imamo pet lokala. U Beogradu postojimo na nekoliko lokacija, a takođe smo u Loznici, Lazarevcu i Novom Sadu. To su franšize, a ova ovde je lično moja i Bojanova. Takođe, mi se bavimo uvozom sprava, tako da se sve to širi po celoj Srbiji. Naravno da plaćamo porez, knjigovođa nas je savetovala o tome“, izjavila je za Nova.rs.

Pevačica Sandra Afrikam, kako navode domaći mediji, zaradila je veliku sumu novca od zidanja zgrada u Šapcu. Naime, ona je uplovila u biznis izgradnje sa menadžerom, i bivšim dečkom, Aleksandrom Moskovljevićem Mikišom, sa kojim je za početak izgradila dve zgrade, i tako navodno uzela čak 3,7 miliona evra.

Jedan od najčešćih biznisa poznatih su ugostiteljski objekti, tako mnogi pevači, kao što su na primer Saša Kovačević i Sloba Radanović, drže restorane.

BONUS VIDEO: Katarina Grujic o novom biznisu