in

Ovo su najčudnija imena dece srpskih zvezda

Ovo su najčudnija imena dece srpskih zvezda

U poslednje vreme među poznatim ličnostima vlada trend davanja neobičnih imena svojim naslednicima.

Mnoge holivudske zvezde su izmislile nova, do sada nepoznata, imena za svoju decu, a i na domaćoj javnoj sceni ima ovakvih primera.

Slavni roditelji trude se da budu što originalniji, a neki su čak otišli toliko daleko da su imena svojih naslednika zakonom zaštitili, kao na primer Džej Zi i Bijonse.

Na našoj javnoj sceni još uvek nije došlo do toga, ali su mnogi za svoju decu odabrali neobična, strana imena, ili čak imena koja do sada gotovo niko nije čuo.

Tako se ćerka kreatorke Suzane Perić zove Tifani, dok je manekenka Jovana Đorđević svojoj ćerkici dala ime Noel, što znači Božić.

I voditeljka Nina Seničar za ćerkicu je odabrala nesvakidašnje ime, te se devojčica zove Nora Grejs.

Pevačica Jelena Karleuša i fudbaler Duško Tošić ćerke su nazvali po grčkim boginjama Atina i Nika, a sve popularnije ime za dečake jeste Noa, te su tako svoje sinove nazvali Janko i Biljana Tipsarević, kreatorka Kristina Bekvalac i mnogi drugi.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Deca pokojne književnice Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića zovu se Lav Grigorije i Vila Evanđelina, a ćerke fudbalera Marka Pantelića zovu su Ingrid i Alegra.

Originalan je bio i reper Skaj Vikler čija ćerka se zove Strela, dok su pevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović svojoj naslednici dali ime Leona.

U porodici Đogani važi tradicija davanja deci italijanskih imena, pa se tako ćerke koje je Đole dobio sa Slađom Delibašić zovu Silvija i Marinela, a deca koju je dobio sa Vesnom su Adrijano i Laura.

Đole i Vesna Đogani Foto: M.M./ATAImages

Sve više javnih ličnosti odlučuje se za kratka imena za decu, pa su tako Nikolija Jovanović i Relja Popović starijoj ćerki dali ime Rea, ćerka Ene Popov je Ria, dok su Ana Štajdohar i Nikola Demonja svoju naslednicu nazvali Nia, prema početnim slovima svojih imena.

I voditeljka Nataša Pavlović sinovima je dala nesvakidašnja imena – Oleg i Jan.

Njena koleginica Kristina Radenković takođe je sve iznenadila kada je sinu dala ime Rogan, kako je rekla, po knezu Roganu iz „Gorskog vijenca“.

Kristina Radenković Foto: RTS Printscreen

Sa druge strane, mnoge naše poznate ličnosti daju i duga imena deci, tako su sinovi Lepe Brene i Bobe Živojinovića Stefan Emerald i Viktor Ernest, a pevač Darko Rundek svom sinu dao je verovatno najduže ime ikada – David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Deca političara Čede Jovanovića takođe imaju po dva imena Mihajlo Lajf, što znači život, Jana Hart, što na engleskom znači srce i Zora Fejt, sudbina ili vera.

Starija ćerka Zdravka Čolića zove se Una Zvezdana, a verovatno najneobičnije ime za naslednika izabrao je bivši suprug Nataše Bekvalac, Luka Lazukić, sa svojom sadašnjom suprugom balerinom Slađanom Ivanišević. Naime, oni su sinu dali ime Nor Nu, što u nekim kulturama znači “širenje svetlosti”

Zdravko Čolić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših jugoslovenskih glumica