in

Ove zvezde večeras imaju slavlje daleko važnije od Nove godine FOTO

Ove zvezde večeras imaju slavlje daleko važnije od Nove godine FOTO

Njima je jedna stvar zajednička.

Večeras je „najluđa noć“ u godini, kada ispraćamo staru, a dočekujemo novu godinu.

Val Kilmer, Betmen

Ljudi se uveliko spremaju za proslavu, a dok će neki 2023. godinu dočekati u klubovima i restoranima, drugi su se odlučili da to učine u krugu porodice i prijatelja na intimnijim proslavama.

Ipak, ima i onih koji su rođeni 31. decembra i koji danas imaju i daleko veći razlog za slavlje – svoj rođendan.

Među poznatim ličnostima koji danas slave i rođendan i doček Nove godine je i slavni glumac Entoni Hopkins, najpoznatiji po ulozi čuvenog Hanibala Lektora.

Entoni Hopkins Foto: David Livingston / Getty images / Profimedia

On danas puni 85 godina, a veoma je aktivan na društvenim mrežama gde često objavljuje fotografije i snimke na kojima potencira hedonizam i otkriva da uživa u životu, te da su godine za njega samo broj.

Najpoznatije uloge Entonija Hopkinsa jesu, pored čuvenog Hanibala, u ostvarenjima kao što su „Bram Stokerova Drakula“, „Ostaci dana“, „Maska Zoroa“, „Upoznajte Džoa Bleka“, „nemoguća misija 2“, „Kako je Grinč ukrao Božić“, „Aleksandar“, „Tor“, „Otac“ i drugim.

Osvojio je dva Oskara, jedan za ulogu Hanibala Lektora u filmu „Kad jaganjci utihnu“ 1992. godine, a drugi 2021. godine za ulogu u filmu „Otac“.

Glumac Ben Kingsli danas takođe slavi rođendan, i to 79.

Adolf Ajnhman
Ben Kingsli kao Adolf Ajnhman Foto: Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Glumačku karijeru je započeo sedamdesetih godina kao pozorišni glumac. Rođen je kao Krišna Bandži, ali je smatrao da mu to ime može štetiti u karijeri, te ga je promenio u Ben Kingsli.

Za ulogu Gandija u istoimenom filmu iz 1982. godine dobio je Oskara, a zapažene uloge ostvario je i u „Porodici Soprano“, „Zatvorenom ostrvu“, „Egzodusu“ i drugim ostvarenjima.

Čuveni „Betmen“ Val Kilmer danas puni 63 godine.

Val Kilmer u filmu „Svetac“, Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Na malim ekranima se pojavio 1984. godine ulogom u filmu „Strogo poverljivo“, a nakon toga su usledile uloge u ostvarenjima kao što su „Top gan“, „Vrelina“, „Betmen zauvek“, „Princ Egipta“, „Aleksandar“, „Top gan 2“, a glumio je i legendarnog Džima Morisona u filmu „Dorsi“.

Južnokorejski pevač Park Džesang, poznatiji kao Psaj, danas slavi 45. rođendan.

Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

On je postao planetarno poznat kada je objavio singl „Gangnam Style“ koji je zaludeo čitav svet, te su se mnogi trudili da rekreiraju koreografiju iz spota.

Psaj je 2013. godine izdao i pesmu „Gentelman“, a dva dana kasnije i spot za istu.

Naša glumica Jana Milić Ilić danas puni 41 godinu.

Jana Milić Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Javnosti je postala poznata ulogom Divne u seriji „M(j)ešoviti brak“, a kasnije su se nizale uloge u ostvarenjima kao što su „Ljubav, navika, panika“, „Zaustavi vreme“, „Ranjeni orao“, „Larin izbor“, „Istine i laži“, „Jugoslovenka“, „Kolo sreće“ i drugim.

Udata je za Miloša Ilića sa kojim ima sina Đorđa.

BONUS VIDEO: Majstor trilera Hičkok – svoje strahove pretvarao je u filmove