in

Ove PIKANTERIJE malo ko zna!

Merlin, Foto: Print Screen Youtube/Jael Victoria

Najvoljenija plavuša svih vremena, simbol ženstvenosti prošlog veka i večita inspiracija mnogima zvanično je preminula od prekomerne doze lekova za smirenje. Međutim, do danas se kuju zavere, ali i isplivavaju pikantni detaljii, intelektualnim dometima i problemima s govorom.

Merlin Monro
foto: Printscreen/youtube

I mada se čini da se o Normi Džin Mortenson zna sve, nađe se ipak poneka zanimljivost skrivena od očiju javnosti. A kada je tog 5. avgusta 1962. objavljeno da je Merilin Monro mrtva, svet je ostao nem.

Iako javnost misli da se Merilin ubila, mnogi ipak tvrde da je reč o ubistvu. Te večeri čula se sa Džoom Dimađijem Mlađim koji je rekao da je bila vesela i opuštena. Njeno telo pronašla je domaćica koja je više puta menjala iskaze, a još jedna sumnjiva stvar u vezi sa njenim samoubistvom je i to što se Merilin navodno ubila tako što je popila čak 40 tableta, ali nigde nije bilo čaše s vodom. Ona se navodno misteriozno pojavila tek kasnije. Takođe, patolog koji je radio obdukciju nije radio testove koji bi pokazali kako su tablete ušle u njen organizam, a masnice na njenom telu odjednom su nestale.

Kažu da je američka glumica i ljubav predsednika Džona Kenedija odlično kuvala. Uživala je u hrani, a za neke njene recepte su govorili da su veoma komplikovani, čak i profesionalnim kuvarima.

Pre nego što se okrenula glumi, radila je u fabrici za avio-delove i padobrane. Merilin je nanosila boju na delove aviona, a padobrane je proveravala kada su to zahtevali od nje.

Učenje teksta za uloge u filmovima joj uopšte nije išlo. Tako je, recimo, tek iz 60. puta snimljena rečenica “To sam ja, Puslica” u čuvenom ostvarenju “Neki to vole vruće”.

S obzirom na njena prijateljstva i veze sa uticajnim ljudima, mnogi su njeno samoubistvo tumačili kao naručeno ubistvo. Ovu teoriju potkrepljuje i to što su mnogi njeni organi (sem jetre) bili već uklonjeni i uništeni kada su pogrebnici došli da urade autopsiju.

Vlasnik “Plejboja” Hju Hefner je 1992. godine za 50.000 dolara kupio grobno mesto pored Monroove na groblju Vestvud u Los Anđelesu, gde je i sahranjen prošle godine.

Bonus video:

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE… Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso/Blic)