in

Ovaj POZNATI GLUMAC je brat legendarnog Nikole Simića!

Nikola, Foto: Print Screen Youtube

Legendarni glumac Nikola Simić preminuo je 2014. godine, a njegove maestralne uloge ostaće zauvek upamćene.

Iako je voleo scenu i svetla reflektora, glumac je privatnost ljubomorno čuvao. Upravo zbog toga mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pa tako i podatak da je njegov rođeni brat poznati glumac.

Naime, malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac Slavko Simić, koji je ostvario uloge u brojnim filmskim ostvarenjima i pozorišnim komadima.

Davne 1970. godine, u razgovoru za TV Reviju, Slavko je otkrio da je u pravo on uticao na svog mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom.

– Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac. Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe. Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu – prisetio se tom prilikom Slavko.

Njegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju “Živjeće ovaj narod” prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih u prvoj sezoni serije “Otvorena vrata”, u kojoj se našao u ulozi pijaniste.

Slavko Simić je preminuo 20. novembra 2007. godine nakon borbe sa opakom bolešću, u 83. godini.

Bonus video:

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE… Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso)