in

Olivera Kovačević izdala saopštenje, progovorila o RTS, parama, Branku Klanščeku…

Olivera Kovačević izdala saopštenje, progovorila o RTS, parama, Branku Klanščeku…

Predsednik upravog odbora RTS Branislav Klanšček je zbog navodne malverzacije na RTS-u podneo krivičnu prijavu protiv Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević.

Nakon toga policija je odmah izašla na teren i uzela potrebnu dokumentaciju od RTS, kako je saopšteno.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS, oglasila se ovim povodom, a saopštenje prenosimo celosti:

„Nismo ni slutili da se možemo obradovati dolasku policije na RTS jer smo dobili priliku da bar nekome u ovoj zlonamernoj medijskoj kampanji pružimo dokaze, predamo svu dokumentaciju, ugovore, fakture, iz kojih se jasno može videti da na RTS nema nikakvih zloupotreba, niti kršenja Zakona, kako tvrdi predsednik Upravnog odbora RTS.

Što se tiče dnevne emisije u pripremi Zabavnog programa pod nazivom „Jedan dobar dan“, ona je trebalo da počne s emitovanjem 2020. godine. Nažalost, tada nas je korona zaustavila. U međuvremenu smo, uporedo sa svim ostalim poslovima, pripremili sve što je neophodno da bi emisija startovala, kao što su scenografija, renoviranje studija, rekvizita, špice, grafika, snimljeni materijali i slično. To je koštalo 13 miliona dinara i sve se nalazi na RTS. Ne u mom stanu ili džepu mog kaputa, kako je ustvrdio predsednik Upravnog odbora RTS. Inače, to nije moja emisija, niti ću je ja voditi, već će je raditi više urednika i voditelja Zabavne redakcije. U budžetskoj liniji za ovu godinu planirano je 200.000 evra za predviđenih 260 emisija (750 evra po emisiji, plus troškovi plata, dnevnica, rada studija i ostalog) i ta sredstva nisu potrošena, već planirana. Kao urednik Zabavnog programa po pravilniku RTS mogu da potpišem samo trošak do 80.000 dinara, što je daleko od 13 miliona koje je, inače, odobrio njegov Upravni odbor.

Nečuveno je da se na čelu Upravnog odbora RTS nalazi čovek koji je tu samo sa ciljem da vodi hajku protiv RTS, njegovih autora i TV lica koji su svaki svoj dinar zaradili svojim znanjem i svojim radom. Svi oni zajedno su legalno zaradili od pomenutih emisija manje, nego što je podnosilac ove prijave dobio od RTS za njegov privatni festival Beogradsko proleće – 50.000 evra za dva sata nekvalitetnog programa. Pored toga, predsednik UO mesečno prima od RTS više nego što su plate većine tih voditelja koje je prozvao.

Naravno, uvek ćemo pozdraviti kontrolu onoga što radimo i kako radimo. Problem je što onaj ko je postavljen da nas kontroliše i ko sedi na čelu UO ne razume ono što čita i ne zna to što radi. Neznanje će uništiti svaku instituciju, nažalost“, stoji u saopštenju, koje prenosi Blic.

Branko Klanšček Foto: Milan Maricic/ATAImages

Podsetimo, predsednik Upravog odbora RTS Branislav Klanšček izneo tvrdnje da voditeljka Kristina Radenković dobija 15.900 hiljada evra za 10 snimajućih dana za kviz „Stigni me ako znaš“.

BONUS VIDEO: RTS proizvodi samo tri emisije: Slagalicu, Šarenicu i RTS ordinaciju! Sve ostalo je spoljna produkcija sastavljena većinom od ljudi i novca RTS-a