in

NIKADA NEĆETE POGODITI KOME JE POSVEĆENA NUMERA “ZA DVE MARIJE”! Novi spot Željka Mitrovića nas je RAZDUVAO!

Osamnaesta pesma do sada neviđenog izazova u kom učestvuje Željko Mitrović, sa svojim bendom MONX, pod nazivom „Za dve Marije“ – ugledala je svetlost beogradske noći. I to kakve, ispred samog Meštrovićevog Pobednika – simbola jednog grada, jedne države, jedne stamenitosti i herojstva. Numera
„Za dve Marije“ se u svemu razlikuje od predhodnih. A najbitnija razlika je ta da je Željko Mitrović, sa svojim bendom MONX, posvetio našim herojima današnjice – lekarima i zdravstvenim radnicima koji se ravno godinu dana sa nadljudskim snagama bore za živote svih nas.

A tako su postupile i dve doktore Marije, koje su spasile mnoge druge, ali i živote članova benda “Monx”. Zato su i oni, po ideji Željka Mitrovića rešili da im se zahvale, i to radeći ono što najbolje znaju – svirkom i kreacijom. Željko Mitrović, koji ne žmuri kada su ljudi u nevolji u pitanju, prošle godine se pridružio humanitarnoj akciji „Heroji Beograda“, a tokom vanrednog stanja je i donirao opremu svim zdravstvenim centrima u najvećoj akciji tokom pandemije “Konvoj solidarnosti”.

foto: promo

Zato i ne čudi da je sa svojim bendom MONX osmislio dirljivu numeru „Za dve Marije“ koju je poželeo da posveti upravo njima – ljudima koji svoje srce ostavljaju na nesigurnom terenu. „Za dve Marije“ je numera posvećena svim zdravstvenim i socijalnim radnicima naše zemlje.

Ovo je možda najtananija, najsetnija, najdublja, najličnija, a po nekima i najbolja numera koju je bend MONX izbacio. Ova ubedljiva pesma čiji je video sniman ispod trijumfalnog spomenika Ivana Meštrovića želi da približi publici neosporivo – da hrabrost čini pobednika. Željko Mitrović, entuzijastični vizionar kakav jeste, veruje u srećan kraj. Ali takođe i zna da bi do njega došlo potrebno je izboriti se sa nevoljama i preprekama oko nas. Ovih godinu dana nije bilo lako ni za koga od nas, zato čaša gore za naše borce protiv tame.

Hvala Monksima sto su kroz predivan zvuk, i jošbolji video odali počast najboljima od nas!

Bonus video:

00:16

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Tihomir Stanić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Tihomir Stanić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso)