in

Nemaš ŠARMA, glumački si “OK”!

Miloša Bikovića u zvezde je vinula uloga Tirketa u filmu “Montevideo, Bog te video”, reditelja Dragana Bjelogrlića, a glumac se sada prisetio početka saradnje sa Bjelom.

Miloš Biković je ispričao da mu je Bjelogrlić određene stvari tada zamerao, a mladi glumac je dao sve od sebe da ispuni njegove zahteve, te naveo da je kroz takvo iskustvo zapravo dobio podstrek za dodatni trud.

foto: STEFAN STOJANOVIĆ

– Prvo mi je Dragan rekao: “Ili si Tirke ili niko, ne mogu da ti dam neku treću ulogu”. Time me je stimulisao da se potrudim. Rekao mi je: “Ti si meni glumački ok, malo si mi visok, malo si mi lep, ja sam Tirketa zamišljao onako šarmantnog, ali ružnjikavog”, posle je još i tvrdio da nemam šarma i da je najveći problem: “Ne znaš da igraš fudbal”. I onda sam ja, osim treninga koji smo imali svi kolektivno, imao i sam treninge, sam sa loptom, a i individualne sa trenerom – ispričao je Biković u emisiji “Šta sam tebi i ko sam sebi”.

Biković se zatim osvrnuo i na kvalitete koje Bjelogrlića izdvajaju od drugih reditelja.

– Dragan mnogo obraća pažnju na glumce i ono što se dešava unutar njih. Ne bavi se nekim rediteljskim ambicijama, nego, jednostavno, trudi se da iz glumca izvuče neku istinu i zna da se ono što je najzanimljivije u filmu dešava unutar samog čoveka. Film je pravljen od čoveka za čoveka. Mislim da je to njegov najveći rediteljski kvalitet – zaključio je Miloš Biković na “K1” televiziji.

(Espreso/Blic)