in

NE ODRIČEM SE LEČIĆA! Miloš Biković poslao jasnu poruku: Nije mu mesto u predstavi, dok sud ne donese odluku!

Posle nekoliko odlaganja, predstava “Baal”, po tekstu Bertolta Brehta, u režiji Dijega de Brea iz Slovenije, premijerno će biti izvedena u četvrtak od 19 časova na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, dok će repriza biti odigrana dan posle u isto vreme.
Glavne uloge u predstavi igra tandem iz filma “Južni vetar” Miloš Biković i Miodrag Radonjić, a u podeli su i Vanja Nenadić, Dunja Stojanović, Ivan Zablaćanski, Jana Milosavljević i drugi.

“Predstava istražuje fenomen slobode i poniranja ljudske duše. Baal ne pristaje da pravi kompromise. Trenutno mi se mnogo stvari otvara i želim da isklešem svoj dar. Konačno sam imao prilike da se bavim umetnošću, a to nisu Instagram, a ni reklame i promocije, a oni jesu deo mog posla”, rekao je Biković novinarima na konferenciji za medije.

On se osvrnuo na odluku dela ansambla predstave “Kad su cvetale tikve”, koji je odlučio da Branislava Lečića izbaci iz tog komada dok se situacija zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld ne reši.

“Mi nismo ništa govorili već smo hteli da zaštitimo pozorište i predstavu koja se bavi temom silovanja od medijske hajke. Ne odričemo se čoveka, dok sud ne donese svoju odluku. On je igrao tu ulogu u alternaciji. Nismo želeli da niko od nas dođe u neprijatnu situaciju, a ni sam Lečić. Podržao sam inicijativu da on ne igra u predstavi, dok traje suđenje”, rekao je Biković.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Kurir

Comments

comments