in

MIMU JE VOLEO VIŠE OD SEBE, SAMO MU JE ONA BILA DOVOLJNA! PRAVA ISTINA O TOZOVČEVOJ NAJVEĆOJ LJUBAVI!

Legendarni pevač narodne muzike nedavno se oženio svojom dragom, a zavoleo ju je na prvi pogled, pre četiri decenije. Napisao joj je pesmu i u više navrata ponosno ispričao da s njom živi ispunjeno i diše punim plućima.

Pevač Predrag Živković Tozovac u svom domu nedavno je napravio intimnu proslavu i venčao se s voljenom Mimom. Slavilo se uz pesmu, mlada je služila kiflice, a mladoženja nazdravljao šoljicom kafe.

foto: Zorana Jevtić

Njihova ljubav počela je pre oko četiri decenije, i to na prvi pogled. Kruže priče da je ljubio brojne lepotice, ali Mima je ona, kako voli da istakne, koja je zauvek osvojila njegovo srce. Tozovac je na ludi kamen stao u 84. godini, a Mima je od njega mlađa dve decenije.

– Sreli smo se slučajno i tako je počelo. Zaljubili smo se čim smo se ugledali. Njoj sam napisao pesmu „Mima”, koju sam objavio u knjizi. Inače, njeno pravo ime je Emilija. Mima je moja prava ljubav i moj izbor. Naš odnos je više od ljubavi. Ljubav bih opisao kao kratkotrajnu bolest. Mi smo u najlepšoj fazi jer smo postali prijatelji koji ne mogu jedno bez drugog. Ljubav nema veze s godinama. Mira Stupica često je volela da kaže: „Živim život punim plućima i u ovim godinama”, iako je bila u staračkom domu. Ja se slažem s njom – ispričao je Tozovac medijima svojevremeno.

Predrag Živković Tozovac, Tozovac
foto: Zorana Jevtić

Kako je otkrio, ni dan jedan ne voli da provede bez svoje Mime, a ogroman strah je pretrpeo kad je sanjao da ju je zauvek izgubio.

– Moja žena, smem da kažem moja žena i sa pravom kažem žena zato što je prava žena i zato što sam sa njom bezmalo proveo pola života. Ona je veoma strpljiva, ona je dobra majka, dobar drug, ima i unuku, pa je i dobra bakica. Ali pre svega, meni je bila baš prijatelj i potpora u životu. Ja sam Vodolija, a ona ne može sama. Jednom sam sanjao da je umrla. Pa sam joj rekao, grleći njen sanduk, kukajući naglas u snu: „Zašto me ostavi, s kim ja sad da živim?” Pazite, to je najiskrenija rečenica koju u snu čovek kaže. Tako da sam joj tad najlepšu ljubavnu pesmu rekao – pričao je tada legendarni pevač.

Predrag Živković Tozovac, Tozovac
foto: Damir Dervišagić

Bez naslednika

Tozovac kaže da mu je danas potrebna samo njena ljubav.

– U ovim godinama nigde mi se ne ide, ne putuje mi se… Dovoljna mi je moja Mima i ljubav koju imamo – kaže Tozovac, još uvek zaljubljen u svoju dragu. Iako je sa Mimom proživeo oka četiri decenije života, naslednika nisu dobili. Tako je, kaže, sudbina htela:

– Nikada nisam rekao nažalost. Bavio sam se svojom sudbinom. Opterećeni svakodnevno crnim mislima, zaboravljamo da se bavimo sudbinom, a tu je ključ svega.

I nakon 40 godina velike ljubavi, tokom pandemije virusa korona, čuveni pevač rešio je da ljubav krunuše brakom. Poslednjeg vikenda stare godine venčao sa životnom saputnicom, a u njihov dom došli su matičar i kumovi.

Kako smo saznali, pevač je venčanje planirao već poslednje četiri godine, ali su različite životne okolnosti učinile da se to dogodi tek sada.

Predrag Živković Tozovac, Tozovac
foto: Damir Dervišagić

– Svega nekoliko ljudi prisustvovalo je venčanju, a slavlje nije moglo da prođe bez malo muzike i harmonike. Pored mladenaca, bili su kumovi i nekoliko najbližih prijatelja. Matičarka je došla u stan Tozovca – rekao je naš izvor blizak Tozovcu i dodao:

„Podignimo uvis čaše Toza se ženi”

– Sve i da nije pandemija, Predrag nije želeo da pravi veliko slavlje jer smatra da je to neprikladno u njegovim godinama, jedino što bi eventualno pozvao još nekoliko ljudi. Ovako je sve obavljeno u tajnosti, njima je bilo bitno samo da potpišu papir i tako ozakone ljubav koja traje nekoliko decenija.

Da su izgovorili sudbonosno da, na društvenim mrežama otkrila je Biljana, prijateljica srećnog para.

„Posle 40 godina ljubavi moja Mima i kralj muzike Tozovac“, uz fotografiju mladenaca napisala je ona na Instagramu.

Ubrzo se pojavio i snimak na kojem mlada i njena prijateljica igraju u stanu, dok Tozovac uživa u fotelji nazdravljajući s nekolicinom svatova. Prijatelji su Tozovcu pevali „Podignimo uvis čaše, Toza se ženi”. Tozovac je sve vreme bio nasmejan i veseo.

Predrag Živković Tozovac
foto: Printscreen Youtube

– Ovo nema veze s godinama. Bio sam oženjen kao mlad čovek sa dvadeset godina. Brak tada nije uspeo. Živim s Emilijom, koju najlepše volim četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da krunišem jedno zajedničko vreme života u ljubav. To je jedini razlog – pričao je Tozovac, kojem je krivo što nije uspeo da napravi pravu srpsku svadbu zbog pandemije koja vlada u celom svetu.

– Bilo je veselo. Veoma emotivno za mene, radovao sam se tome. Ali ova drugarica korona nije nikome prijatelj, ni nama. Zato samo to uradili, najintimnije u stanu. Došao je matičar, zajedno s kumovima, i to je to. Ljubav je u pitanju – kaže pevač koji je već šezdeset godina prisutan na javnoj sceni.

Iako su mnogi komentarisali da svadba u ovim godinama može biti samo zbog imovinskog statusa, Tozovac kaže da to nije slučaj.

– Ne krijem to. Nema nikakvog materijalnog razloga zbog kog smo to učinili. Osećam se ispunjen. Kada bih birao ponovo, sve bih isto izabrao. Za mene je ovo bio veoma lep potez – ističe kroz osmeh mladoženja.

Predrag Živković Tozovac, Tozovac
foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, nedavno je redakcija Espresa pozvala pevačevu suprugu da kaže pravu istinu o njegovom stanju. Ona je tada rekla:

– Istina je da se oporavlja, međutim nije istina ono što mediji navode – da će izaći iz bolnice kroz par dana. To ne znamo ni mi, a tek mediji… – rekla je ona tada za naš portal.

(Espreso / Blic)