in

Menadžer Ace Lukasa ponovo tvrdi da je Pesma za Evroviziju nameštena, napada i Oliveru Kovačević

Menadžer Ace Lukasa ponovo tvrdi da je Pesma za Evroviziju nameštena, napada i Oliveru Kovačević

“Prošle godine su poruke o potvrdi glasanja stizale posle 22 sata, pa ja pozivam gledaoce da ove godine ne glasaju jer je sve to unapred inscenirano”, izjavio je menadžer Ace Lukasa, Saša Mirković.

Kao što je slučaj bio i prošle godine, kada je pevač Aca Lukas, a inače jedan od takmičara na Pesmi za Evroviziju ’22, izjavio da je takmičenje namešteno – isto se dešava i ove godine, samo umesto Lukasa, to priča njegov menadžer Mirković.

On je za „Alo“ komentarisao listu učesnika na predstojećoj PZE’23 i rekao da mnogi istaknuti kompozitori i pevači nisu prošli konkurs.

„Sara Milutinović je jedna od najboljih kompozitrki koje imamo i nedopustivo je što nije prošla konkurs. Pored nje, srpski brend koji se zove Goca Lazarević sa 50 godina karijere, taman da je pevala tra-la-la, trebalo je da dobije šansu da učestvuje jer je dovoljno zadužila kulturnu scenu Srbije“, rekao je on.

Mirković navodi i da, kako kaže, zna razloge zbog kojih su neki poznati autori i izvođači odlučili da se ne prijavljuju i ne učestvuju na domaćem izboru za predstavnika na Evroviziji.

„Mislim da je mnogo ljudi zbog dešavanja tokom prethodnih godina na festivalu kom ni ime ne mogu da potrefim diglo ruke od učestvovanja. U startu je sve isprogramirano i namešteno. Aca Lukas i ja smo  upozoravali da tome treba stati na put jer ovim što se radi niko od pojedinaca ne gubi, već samo Srbija“, rekao je on.

On tvrdi da je siguran da će pobednik biti Boris Subotić – jedan od takmičara na PZE’23.

„Javni servis se sa Buljketom i žutom Oljom na čelu služi različitim trikovima da nameste svog favorita. Prošle godine su poruke o potvrdi glasanja stizale posle 22 sata, bilo je članova žirija koji su namerno Lukasu davali 0 bodova kako ne bi bolje prošao, pa ja pozivam gledaoce da ove godine ne glasaju jer je sve to namešteno i unapred inscenirano. To nije dobro za državu, jer to nije promocija samo pevača, već i Srbije. Loše je što smo takvim ljudima dali da se bave tim poslom“, rekao je Mirković za „Alo“.

Mirković i Lukas su i prošle godine, dok su bili deo takmičenja, optuživali Oliveru Kovačević da je namestila takmičenje.

Urednika Zabavnog programa RTS je zbog toga podnela 12 tužbi protiv Ace Lukasa.

Ove godine nas, po svemu sudeći, opet očekuje neizvesna borba naših muzičara, a Srbija će 4. marta izabrati najboljeg koji će predstavljati našu zemlju u Liverpulu. Ukupna lista se sastoji od 32 numere, a sve ih popisujemo u nastavku.

„Moj prvi ožiljak na duši“ – Nađa, „Кad smo sami“ – Tijana Dapčević, „Ako shvatim“ – Petar Pupić, „Cvet sa Istoka“ – Stefan Zdravković, „Neka, neka“ – Frajle, „Lanac“ – Angellina, „Starac dana“ – Eegor, „Nedostupan“ – Boris Subotić, „Devojka tvog dečka“ – Nađa Terzić, „Samo mi se spava“ – Luke Black, „Novi plan drugi san“ – Filip Baloš, „Rumba“ – Zejna, „Greh“ – Dzipsii, „Zato što volim“ – Igor Vins i Bane Lalić, „Liberta“ – Gift, „U noćima“ – Ivona, „Posle mene“ – Filarri, „Zumi zimi zami“ – Hurricane, „Novi svet“ – Mattia Zanatta, „Vremenska zona“ – Bend „Hercenšlus“, „Osmeh“ – Adem Mehmedović, „Iza duge“ – Igor Stanojević, „Svadba ili kavga“ – CHEGI & Braća Bluz Bend, „Viva la vida“ – Aleksandar Simić i Nenad Osmanović, „Tišina“ – Doris Milošević, „Fenomen“ – Milan Bujaković, Zoran Todorović i Sanja Anastasija, „Indigo“ – Emphaty Soul Project, „Čujemo se sutra“ – Filip Žmaher, „Od jastuka do jastuka“ – Stefan Maljković Shy, „Кao grom iz vedra neba“ – Jovana Tomašević, „Loše procene“ – Drai i „Presidente“ – Savo Perović.

Evrovizija će ove godine biti održana u Liverpulu, Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine u Torinu pobedu odneo ukrajinski bend „Kalush Orchestra“ pesmom „Stefanija“. Zbog bezbednosti takmičara i publike, Evrovizija ove godine neće biti održana u Ukrajini, već je drugoplasirana u finalu Velika Britanija preuzela na sebe organizovanje najvećeg muzičkog takmičenja.

BONUS VIDEO: Lukas o svađi sa RTS i homofobicnim stavovima