in

Ko je srpska “princeza mesa”, naslednica Petra Matijevića

Ko je srpska “princeza mesa”, naslednica Petra Matijevića

Ko je naslednica poznatog biznismena?

Petar Matijević srpski je privrednik i vlasnik Industrije mesa Matijević i najveći zemljoposednik na prostorima bivše Jugoslavije. Njegova kompanija posluje u oblasti poljoprivrede, mesne industrije, hotelijerstva i ugostiteljstva, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i nekretnina. Supruga Zora, sinovi Zoran i Bojan i ćerka Lana učestvuju u radu kompanije i pomažu u poslu. Ćerka Lana je rukovodilac sektora za uvoz, izvoz i komunikaciju sa klijentima u očevoj kompaniji.

Lana se jednom prilikom osvrnula na iskustvo rada sa porodicom i istakla da kod njih u kompaniji nema jasno definisanih granica šta je poslovno, a šta je porodično.

„Da li je teško? Jeste, i izazovno. Dovoljno izazovno da svako jutro poželim da idem na posao, da tamo pokažem zašto sam se školovala. Teško je jer za svaki uspeh otac Petar kaže – ok, tako je i trebalo, ali svaka greška se udvostručava“, kaže ona.

Ona je govorila i o počecima kompanije.

„Mama je radila u našoj prvoj radnji na blagajni, sa mnom u stomaku. Ona i dan-danas radi u kompaniji i ima svoj sektor“.

Dotakla se i izazova s kojima se suočava na svakodnevnom nivou.

„Kada pomisliš da nešto znaš, tu nastaje problem. Bitno je problem rešavati postepeno… Svakako je najbitnija komunikacija, da svako u svom sektoru iskomunicira sa zaposlenima i nadređenima“, zaključuje ona.

Poslala je poruku i ženama u biznisu.

„Gde god da radite i šta god da radite, ostavite trag, budite upečatljive i govorite istinu jer, kada odete na porodiljsko, na primer, uvek u tu kompaniju možete da se vratite i ta će vam vrata uvek biti otvorena.“

Lana se 2017. godine udala u Novom Sadu za Veljka Jelića.

Zanimljivo je da povremeno na društvenim mrežama podeli svoje emocije prema njemu.

„Ponovo ti govorim da volim te, po ko zna koji put ja ti priznajem da svaki ovaj tren sa tobom radost je i hvala Bogu što mogu biti kraj tebe“, napisala je Lana jednom na Fejsbuku.

Iste te 2017. Lana je na Fejsbuku objavila i fotografiju ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na kojoj ponosno drži diplomu i uz koju je napisala – master fililog anglista.

BONUS VIDEO: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram