in

KANJE VEST JAVNO VELIČAO HITLERA! UGAŠEN NA SVIM MREŽAMA

Foto: preentscreen, facebook

Reper Kanje Vest poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a zbog jednih od poslednjih ugašen je njegov Instagram, a potom i Tviter nalog.

Naime, on je najpre na Instagramu podelio antisemitsku objavu, u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji. Vestova objava sastojala se od snimaka ekrana njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom “White Lives Matter”(koje su s prednje strane imale sliku pokojnog pape Ivana Pavla II), koje je predstavio na reviji u Parizu.

Vest je, takođe, na Tviteru napisao da će uskoro krenuti u ”defcon protiv Jevreja”, referišući se na nivo stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON. Objava je uskoro uklonjena, a Vestu je profil privremeno blokiran. On je tada i negirao da je antisemit.

– Najsmešnije je što zapravo ne mogu biti antisemit, jer su crnci u stvari i Jevreji. Vi ste se poigravali sa mnom i pokušavali da ubijete svakog ko se protivi vašoj agendi – napisao je on, nakon čega je ova objava uklonjena, a Vestov profil obrisan.

Bonus video:

Ovaj snimak je Kanje Vest komentarisao Didi

00:04

Ovaj snimak je Kanje Vest komentarisao Didi

(Espreso)