in

Kako su Lukas i njegov menadžer pravili skandale zbog Evrovizije

Kako su Lukas i njegov menadžer pravili skandale zbog Evrovizije

Nakon što je objavljen spisak takmičara na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju oglasio se menadžer Ace Lukasa sa tvrdnjom da je takmičenje namešteno. I to se ne dešava prvi put.

Kao što je slučaj bio i prošle godine, kada je pevač Aca Lukas, a inače jedan od takmičara na Pesmi za Evroviziju ’22, izjavio da je takmičenje namešteno – isto se dešava i ove godine, samo umesto Lukasa, to priča njegov menadžer Mirković.

„Mislim da je mnogo ljudi zbog dešavanja tokom prethodnih godina na festivalu kom ni ime ne mogu da potrefim diglo ruke od učestvovanja. U startu je sve isprogramirano i namešteno. Aca Lukas i ja smo upozoravali da tome treba stati na put jer ovim što se radi niko od pojedinaca ne gubi, već samo Srbija“, rekao je on za Alo i dodao:

„Javni servis se sa Buljketom i žutom Oljom na čelu služi različitim trikovima da nameste svog favorita. Prošle godine su poruke o potvrdi glasanja stizale posle 22 sata, bilo je članova žirija koji su namerno Lukasu davali 0 bodova kako ne bi bolje prošao, pa ja pozivam gledaoce da ove godine ne glasaju jer je sve to namešteno i unapred inscenirano. To nije dobro za državu, jer to nije promocija samo pevača, već i Srbije. Loše je što smo takvim ljudima dali da se bave tim poslom“, poručio je Mirković.

Saša Mirković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ovo je samo jedan u nizu skandala čiji su akteri u tandemu Saša Mirković i njegov klijent Aca Lukas. Naime, tokom prošlogodišnjeg izbora za Pesmu za Evroviziju njih dvojica su u više navrata davali izjave kojim su pokušavali da naruše intergritet ovog takmičenja.

Lukas je pre i tokom početka takmičenja više puta organizovao konferencije za medije tokom kojih je vređao Javni servis, urednicu zabavnog programa RTS Oliveru Kovačević, kao i redakciju Nova.rs.

Nakon prve polufinalne večeri Pesme za Evroviziju i prolaska u finale ovog takmičenja, folker je „potkačio“ ne samo Oliveru Kovačević, već i Momčila Bajagića Bajagu.

„Sada kad je bilo polufinale ‘Pesme za Evroviziju 22’, bez obzira što sam ja Aca Lukas i što sam ovog trenutka mnogo veći od Bajage, sedeli smo pre početka manifestacije u jednoj prostoriji, a on je u jednom momentu prošao pored mene. Mislio sam da me nije video, pa sam kao mlađi ustao i otišao da ga pozdravim. Rekao mi je: ‘Čujem da u svojim emisijama pevaš moje pesme, na Tviteru me prozivaju pevaš sa Vesićem moju pesmu. Znaš brate glupo je, ja tvoje pesme ne pevam’“, rekao je Lukas.

„To mi je rekao pred ljudima, malo je ponižavajuće… Da je drugo vreme i da nije takva emisija, udari bih mu takvu šamarčinu da bih ga resetovao sa druge strane jastuka, otpala bi mu ona ofarbana kosa. Toliko je bio bezobrazan i pokvaren“, dodao je.

Lukas je rekao da su Bajagine reči za njega bile ponižavajuće i dodao da je muzičar „narkomansko go*no koje se fiksa heroinom“.

Na sutrašnjnjoj konferencii za medije, novnar portala Nova.rs Pero Jovović postavio je Lukasu jednostavno pitanje: da li vas je sramota?

I to je bila prilika da folker iznova uputi niz uvreda na nečiji račun.

„Lažovčino, nije me sramota. Neću valjda tebe, Bajagu i Đilasa da pustim na Evroviziju? Ti si dečko lažov i ne treba da radiš svoj posao“, bez imalo stida poručio je Lukas tada.

Dan ranije je takođe imao ispad, kada se osvrnuo na svoje ranije homofobične izjave:

Kao šlag na tortu ispada koje je imao tokom trajanja festivala došlo je njegovo „oduševljenje“ prolaskom u finale. Naime, pevač je pri stupanju na binu delovao prilično nezainteresovano, a u jednom trenutku je počeo i da zeva:

Kada je proglašena pobednica festivala, Lukas se obratio okupljenim predstavnicima medija i jedva stojeći na nogama odgovarao na pitanja.

On je tom prilikom kroz zube promrmljao da se nije pozdravio sa Bajagom, kojeg je ranije izvređao.

BONUS VIDEO: Žmaher i Filari: Na Evroviziji je sve dozvoljeno