in

Jednostavna formula za uspeh – Ajnštajnov recept za sreću svi primenjuju!

Jednostavna formula za uspeh – Ajnštajnov recept za sreću svi primenjuju!

Šta je prvo što vam padne na pamet kada ujutru otvorite oči? Da li razmišljate o poslu koji treba da obavite danas, o mejlovima na koje treba da odgovorite ili pravite spisak kućnih poslova koji vas čekaju? Ovo je Ajnštajnov recept za sreću koji svi primenjuju!

Razmišljate li o stvarima koje vas čine srećnim? O poljupcu vašeg deteta pre nego što krene u školu, o zagrljaju voljene osobe kad se vratite kući ili da, iako nemate sve o čemu sanjate, u vašem životu je sve u redu?

Albert Ajnštajn je jednom rekao: „Najvažnija odluka koju čovek treba da donese je ta po kojim principima želi da živi. Da li živi u prijateljskom ili neprijateljskom svetu.”

U kom svetu vi živite? Kako ga vidite? Na svakom od nas je da donese odluku, a ovu odluku donosimo svakog jutra. Kad se probudimo, odmah sebi moramo da postavimo pitanje: „Da li živim u dobrom, prijateljskom svetu?“

Način na koji odgovorite i vidite svoju okolinu utiče na to kako će dan proteći. Pozitivno razmišljanje čini da oči blistaju, ispunjava čoveka energijom i srećom.

Kada dan započnete verujući da je svet dobar, postajete manje skloni negativnim reakcijama ako stvari pođu po zlu. Imajte više strpljenja i nade.

Dobro rađa dobro

Način na koji doživite svoj dan na samom početku utiče na količinu dobrih stvari koje će vam se dešavati tokom dana.

Suzan Rejnolds, koautor knjige „Naučite svoj mozak da bude srećan“, veruje da osećaj zadovoljstva može toliko snažno da stimuliše ljudski mozak da on postane na neki način programiran da vidi samo pozitivne stvari. Drugim rečima, što više dobrote vidite u svetu oko sebe, to ćete je više dobiti zauzvrat.

Budeći se i birajući da živite u „lošem“ svetu, svoj dan živite na sasvim pogrešan način.

Pozitivno razmišljanje pozitivno utiče na zdravlje. Smanjuje rizik od depresije, smanjuje anksioznost i čini nas otpornijim na bilo koji problem. Ljudi koji teže da vide dobro oko sebe imaju tendenciju da žive duže i lakše se nose sa stresom.

Činjenica je da je lako upasti u zamku negativnih misli, neke stvari moraju da nas pogode, ali se treba truditi da uvek nađemo nešto dobro.

Ako dan započnete sa pozitivnim mislima, život će vam brzo postati bolji. Ovo je Ajnštajnov recept za sreću.

Izvor: 24 sedam