in

Istina isplivala na VIDELO, ovo nisu mogli da PREĆUTE!

Vesna, Foto: Dragan Kadić

Popularna pevačica Vesna Zmijanac često obilazi familiju u rodnim Kovačima kod Kraljeva, ali po svemu sudeći nema nameru da renovira rodnu kuću u kojoj je odrasla.

Iz te kuće je otišla još pre 30 godina i nakon toga je postala pustoš. U dvorištu je sagrađena nova kuća u kojoj živi njena familija, a Vesnin rođak bio je raspoložen za priču.

– Vesna mi je rod, tetka. Dolazi kod moje mame, ali ona sad ne može da priča jer se sprema da ide u grad – ljubazno je rekao dečak i pokazao oronulu nekretninu, a komšinica do njene kuće ima samo reči hvale za pevačicu.

– Tu je živela s majkom i bakom. Poznajem je otkad je bila mala, rasla je s mojom decom. Bila je dobro, fino dete. Nije mogla da bude bolja jer je savršena – rekla je prva komšinica, a dve kuće od Zmijančeve je Zoran Grujičić, koji je odrastao s njom.

– Starija je od mene dve godine, družili smo se maksimalno. Nismo išli zajedno u školu, ali smo slobodno vreme provodili u kraju. Bila je drugar s nama dečacima. Od fudbala preko skakanja s vrba na Ibru, sve smo prošli. Ponašala se kao da smo ortaci. Igrali smo se u ulici – ispričao je on.

– Ona je trenirala karate i demonstrirala nam poteze. Sećam se kada je prvi put otišla da peva, bila je presrećna. Živela je sama s babom i borila se za svoje mesto pod suncem. Prvi značajniji skok je bio festival u Parizu, gde je bio Šaban Šaulić. Tada nam je pokazivala njegovu sliku s posvetom. Bili smo svi iznenađeni – seća se on za “Kurir”.

U naselju nadomak Kraljeva Vesninu drugaricu iz odeljenja imala je samo reči hvale za pevačicu.

– O, pa nas dve smo išle zajedno u razred. Ona je bila riba, prava mačka, stalno je pevala. Mi devojčice smo bile ljubomorne na nju jer je imala gustu kosu, nesvakidašnju lepotu, zračila je i privlačila. Nije renovirala kuću jer je odavde otišla trbuhom za kruhom. Muka je ovde, beda i sirotinja, snašla se ona bolje u velikom gradu, nema potrebe ni da je renovira, šta će joj – smatra njena drugarica.

Bonus video:

 Vesna Zmijanac kuća na Bukulji

00:39

Vesna Zmijanac kuća na Bukulji

(Espreso)